Лондонският пъб, който беше църква - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Лондонският пъб, който беше църква
Автор: Иван Чорбаджийски

Eдинственият бог, който се почита в тази църква, е бирата. Тук не се споменава напразно името бирено и на посетителите не е разрешено да имат други богове освен бирата. 

Не е нужно да се кръстите, докато прекрачвате прага на иралндския пъб „О'Нийлс“ в Северен Лондон, но е възможно да се объркате и да го направите, понеже заведението се намира в някогашна църква!

Тази внушителна презвитерианска църква е построена през 1899-1903 г. и днес е дом на пивницата, която е известна с прозвището си Църковния пъб. И без това от тази верига има твърде много заведения, трябва все някак да се различават.

Фасадата на сградата е запазена в автентичния си вид, но отвътре само сводестите прозорци напомнят за някогашния религиозен живот, който вероятно е кипял тук.

През последните години постоянното западане на религията в Обединеното кралство и високата цена за поддръжка на църковните сгради доведе до това, че много църкви смениха предназначението си. Тази е бар, друга е превърната в автосалон – днешните употреби на храмовете биха изправила косите на техните строители. 

Но светът се променя, няма какво да се прави. Наздраве и амин!

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин