Loveland - градът, който носи името на любовта - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Loveland - градът, който носи името на любовта
Автор: Теодора Тодорова

От незапомнени времена философи, психолози и учени мислят ли, мислят по въпроса откъде идва любовта. Ние обаче имаме много прост отговор – от Лъвленд, Колорадо разбира се! По името самò се разбира (Loveland - Страна на любовта).


Ако трябва да сме честни обаче, това предположение вероятно е грешно. Лъвленд наистина съществува в Щатите, но за съжаление не дължи името си на това възвишено чувство, а на един от основателите и президент на Централната колорадска железница – Уилям А. Х. Лъвленд. Градът е създаден през 1877 г. и оттогава се радва на основно сладка (понякога буквално) съдба.

В началото на 20-и век жителите се препитават със селско стопанство – производство на захарно цвекло и вишни. С построяването на фабрика на територията на Лъвленд Западната захарна компания предоставя на хората сладък и сигурен живот. Черешката на тортата през 20-те години всъщност не е една, а безркрайно много – градът печели над 1 милион долара годишно от обширните си черешови градини. Поредица от природни катаклизми слага край на тази индустрия и през 60-те тук намират мястото си производствените бази на няколко технологични компании.

Благодарение на името си обаче градът не се загубва в индустриална сивота и забрава, а напротив – радва се на голяма популярност сред влюбените двойки. Символ за това е програмата за препращане на писма за празника на Свети Валентин. Десетилетия наред хора от целия свят изпращат валентинките си до Лъвленд, където те биват ръчно подпечатани със специален щемпел и стих и препратени на възлюбените.

Началото на тази програма поставят през януари 1947 г. Тед Томпсън и Елмър Айвърс, тогавашният началник на пощата, след като Айвърс получава около 30 индивидуални писма от хора, желаещи валентинките им да бъдат с пощенска марка от Loveland за „допълнителна нотка романтичност“. Първият щемпел бил с надпис „Валентински поздрави от Града на любимите, Лъвленд, Колорадо“ (A Valentine Greeting from Sweetheart Town, Loveland, Colorado), а сега всяка година чрез конкурс се избира нов дизайн, след което неуморни доброволци щамповат хиляди писма от и към над 120 държави от целия свят. В случай, че искате да зарадвате половинката си идния февруари, ето тук можете да откриете как да получите своята валентинка от Града на любовта.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин