Лукс насред дивата Африка - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Лукс насред дивата Африка
Автор: Peika.bg

Първата ви асоциация, когато чуете Африка? Племена, жирафи, сафари, пустини... Почти сме сигурни обаче, че в топ 20 на нещата, за които се сещате, не е спа почивка. За този крайно необичаен отдих насред африканската пустош ни разказаха колегите от Jenite.bg.

Пет звезди по средата на нищототова е Ulusaba Game Reserve, частен резерват за диви животни в близост до Националния парк Крюгер в Южна Африка. Комплексът включва няколко постройки. Едната, разположена на отвесна скала, предлага десет стаи със спираща дъха гледка към близките равнини, а на хоризонта се виждат и Драконовите планини - най-високата планинска верига в Южна Африка. Втората част на хотела представлява десет бунгала в близост до река, като към всяко от тях води тясно мостче.

Разбира се, Ulusaba си има и спа център, в който можете да се насладите на такива удоволствия като масаж на панорамната тераса с изглед към резервата и куп лечебни процедури.

И понеже сте отседнали в частен резерват, можете да се включите в сутрешно или вечерно сафари. Те се реализират пеш, под ръководството на професионален гид. За по-мързеливите има и опция ходенето да се замени с возене в джип. Така обаче тайните на дивата природа могат да останат скрити, изплашени от звуците на ревящия двигател.

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин