Лувъра: Полезни съвети за ден в музея - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Лувъра: Полезни съвети за ден в музея
Автор: Peika.bg

От мрачна крепост през Средновековието през пищен дом на Краля Слънце Луи Четиринадесети до един от музеите с най-прочутите колекции и най-дългите опашки в света – добре дошли в Лувъра!

Това е огромна, неизбродима съкровищница, за която в най-добрия случай ще ви трябват няколко часа. Отделете си цял ден, ако искате да разгледате обстойно повече неща. Поне два дни ще са ви нужни, за да видите всичко изложено.

Освен че тук се пазят едни от най-известните произведения на изкуството на всички времена (Венера Милоска, Мона Лиза), дори и артефактите, които не са познати на неизкушения посетител, са представени по такъв начин, че да ви заинтригуват. Картините – с детайлите, които иначе не бихте забелязали. Скулптурите – с историята си (а къде е ръката на Венера Милоска?). Мумиите – с подробности от някогашния им земен живот. Саркофазите - с тълкувание на йероглифите по тях. И така от история на история, от съдба на съдба, не усещате как изминават часовете.

Аудиогидът си заслужава не само за да се ориентирате по-лесно, но и защото информацията за съответното произведение ще ви я разкажат специалисти, изкуствоведи, археолози. Самият аудиогид съдържа интерактивна карта на музея и по него можете да се ориентирате къде е търсената от вас творба и какво ви очаква в следващата зала.

Заредете се с търпение и вода. Пред най-известните обитатели на музея често тълпите изглеждат непробиваеми. Хубавото е, че за разлика от много други музеи, тук можете да снимате.

Входът е безплатен за граждани на ЕС до 26 навършени години (както и повечето останали забележителности - разберете защо да видите Париж преди 26-я си рожден ден).

Подшушнато: Малко хора знаят, че Лувърът работи до 22 часа в сряда и петък (в останалите дни затваря в 19:30 часа, във вторник е затворен). Ако в тези дни отидете около 18 часа, при входа има само няколко души и няма да ви се налага да се редите на опашка. 

Официалният сайт на Лувъра е тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Работната пчела, 09.07.2013 | 10:15
Страхотно е в Лувъра, наистина обаче опашките са твърде големи, хитринка е да знаеш кога да отидеш.
Silvi Milenova, 09.07.2013 | 10:03
Невероятно! Мечтая си да посетя Лувъра, не ми трябват разни кули парижки,нито глупости за любовта,само Лувърът искам да видя с очите си :)
Абонирайте се за нашия бюлетин