Любимите места за почивка на британското кралско семейство - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Любимите места за почивка на британското кралско семейство
Автор: Михаела Михайлова
Любимите места за почивка на британското кралско семейство
Снимка: pixabay

Кралското семейство е много коментирана тема по всяко време на годината. 

Прочетете този списък с най-добрите места за почивка на британското кралско семейство.

1. Мустик, Сейнт Винсент

Принцеса Маргарет прекарва голяма част от времето си на остров Мустик в Карибите. Можете дори да наемете нейния бивш дом, наречен Les Jolies Eaux, на частния остров. Кейт Мидълтън и принц Уилям също са прекарали достатъчно време в Мустик, като последно пътуваха там с децата си през 2019 г.

2. Ботсвана

За третата си среща Меган и Хари пътуваха до Ботсвана. „Ние лагерувахме един с друг под звездите“, спомня си Хари в съвместното им интервю за годежа. „Бяхме наистина сами, което беше от решаващо значение за мен, за да се уверя, че имаме шанс да се опознаем.“

Съобщава се, че са отседнали в Meno a Kwena, близо до националния парк Makgadikgadi Pans. Семейството се върна на следващата година, за да отпразнуват рождения ден на Меган в страната.

3. Майорка, Испания

Принц Чарлз и принцеса Даяна заведоха синовете си Уилям и Хари в Майорка през 1987 г., където отседнаха при испанското кралско семейство. Даяна го хареса толкова много, че се върна на следващата година.

4. Невис

Принцеса Даяна отиде в Невис за малко уединение – и океански забавления – със синовете си през 1993 г. Те отседнаха в Montpelier Plantation Estate, който се описва като „чист, спокоен, шик“ хотел, нещо, което Даяна може би е търсила в след раздялата й с Чарлз.

5. Норфолк, Англия

Любимо място за почивка на британското кралско семейство е имението им Сандрингам в Норфолк. Кралското семейство традиционно прекарва Коледа и Нова година в Сандрингам, но можете да посетите Норфолк през цялата година.

6. Бахамите

Когато херцогът и херцогинята на Кеймбридж отидоха на кралска обиколка на Карибите тази година, те отседнаха в Cove на Atlantis Paradise Island по време на Бахамскатачаст от пътуването.

Те определено няма да са първите британски кралски особи, които ще почиват там; Принцеса Маргарет и нейният тогавашен съпруг граф Сноудън прекарват почивка на Бахамите през 1967 г.

7. Корфу, Гърция

Принц Чарлз и Камила са забелязвани да прекарват летните си ваканции в Корфу, Гърция от много години. Островът има кралска история: там е роден принц Филип през 1921 г.

8. Клостерс, Швейцария

Принц Чарлз обича да кара ски в Клостерс в швейцарските Алпи; той дори има два седалкови лифта, кръстени на него. (Но Камила, за разлика от Даяна, не обича да кара ски.) Клостерс също е известното място, където светът за първи път научи, че принц Уилям се среща с Кейт Мидълтън, когато двамата бяха снимани да карат ски заедно през 2004 г.

Въпреки че е известен със ските, Клостерс е красив през лятото - с много туристически пътеки и дейности на открито.

9. Островите Сили

Островите Сили са архипелаг край бреговете на Корнуол, където семейство Кеймбридж са посещавали многократно. Има малко история: принц Уилям посети островите, когато беше малък, заедно с родителите и брат си. Това е единственият тропически остров в Обединеното кралство и според техния туристически сайт те са „изключително красиви, безлюдни и непокътнати“. Звучи като идеалното място за почивка.

10. Шотландските планини

Последно, но със сигурност не на последно място: любимото място за лятна ваканция на британското кралско семейство е в Шотландските планини в замъка Балморал. Кралица Елизабет прекарва всеки август там, като различни членове на семейството й идват на гости да прекарат част от месеца с нея.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин