Любов или пътуване? Любов към пътуванията! - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Любов или пътуване? Любов към пътуванията!
Автор: Peika.bg
Любов или пътуване? Любов към пътуванията!
Снимка: pixabay

Замисляли ли сте се някога колко много наподобяват пътуванията на любовта към любимия човек?

Онова несравнимо усещане на влюбване...

Гледаме очите, косите, лицето и имаме чувството, че отсрещния човек е перфектен, неповторим и точно за нас.

Така се случва и когато някоя дестинации влезе в сърцето ни - архитектурата, уличките, забележителностите, историята, която пази, ето вече се е запечатало завинаги в съзнанието ни и е предизвикало незабравими емоции. Любимо място, на което искаме да се върнем, което искаме да опознаем и да разберем повече за него. Познато нали?

Нетърпението, с което очакваме половинката, емоциите, които предизвиква у нас, когато се срещнем - точно описва и момента, когато пристигнем на някое красиво място, което тепърва ще ни завладява със своя чар.

Това усещане за нетърпение и очакване от пътуването, можем да сравним само с любовта...

Друга прилика е вълнението. Знаем какви трепети може да предизвика любовта, но сещате ли се за приятното присвиване в стомаха, когато очакваме следващото си приключение?

Приготвили сме паспорта, стегнали сме багажа от предния ден и леко пристъпваме от крак на крак, нетърпеливо поглеждайки часовника си. Чакаме момента, в който ще се качим на самолета и ще отлетим за мечтаното място. Представяме си го дни преди да се случи, правим планове и само чакаме вълшебния момент да дойде.

Прибираме се най-накрая вкъщи и непреставаме да мислим за него, да прехвърляме спомените в главата си, усмихвайки се без никой да ни гледа.

Кой казва, че любовта към пътуванията не е силна? Тя е могъща, всепоглъщаща, кара те да търсиш нови и нови места, да сравняваш предишни и следващи, да искаш да научиш още, да разгледаш още, да откриеш частичка от себе си на друго място, да хвърлиш монета в някой фонтан, надявайки се, че някой ден ще имаш късмета да се върнеш отново...

Любов - няма по красиво чувство. Колко е хубаво да си влюбен в пътуванията, пътя, емоциите, които носи и хората, с които го споделяме...

Пътуването ни дава толкова много неща. Кара ни да откриваме различни кътчета от света, да се потапяме в други култури, да търсим отговори, да мечтаем, да търсим, да намираме. Ние сме малки откриватели на големия свят. Хубавото е, че винаги остават непосетени места, които да попълнят следващия ни списък с мечтани дестинации.

Любов или пътуване? Любов към пътуванията!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин