Мадрид - очарователно място с различна енергия - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мадрид - очарователно място с различна енергия
Автор: Peika.bg
Мадрид - очарователно място с различна енергия
Снимка: pixabay

Мадрид е столицата на Испания. Тя е космополитен град, който съчетава в себе си най-модерните инфраструктурни постижения и статута на икономически, финансов и административен център с голямо културно и художествено наследство, създавано с векове.

Художествен град

Малко градове могат да се похвалят с толкова чисто художествено родословие като Мадрид: много любители на изкуството се връщат тук отново и отново. В продължение на векове испанските кралски особи обсипват с похвали и богатства най-добрите художници на деня, от таланти като Гоя и Веласкес до фламандски и италиански величия. Шедьоври на тези и други испански художници като Пикасо, Дали и Миро сега украсяват стените на градските галерии от световна класа. По-специално три са гиганти Museo del Prado, Centro de Arte Reina Sofía и Museo Thyssen-Bornemisza – но в Мадрид това са просто добри места за начало.

Кулинарна столица

Издигайки се над скромните претенции на местната кухня, Мадрид се превърна в една от най-богатите кулинарни столици в Европа. Градът е прегърнал с цялото си сърце креативност и иновации на гастрономическата революция в Испания. Но това приемане на новото е свързано със страст към трайните традиции на испанското готвене, към радостта от храненето и към демонстрирането на безкрайното разнообразие от храни от всеки испански регион. Храненето в Мадрид е истинско удоволствие.

Привлекателността на Мадрид след мрака

Мадридските вечери са легенда и идеалното допълнение към по-спокойните начинания и разглеждане на изящните изкуства и опитване изисканите ястия. Градът може да има повече барове от всеки друг град на земята – колекция от коктейл барове и нощни клубове, които съчетават нотка на блясък с нон-стоп забавление. Но това само донякъде обяснява привлекателността на Мадрид след мрака. Излезте на нощните улици и ще се окажете понесени от тълпите от хора, придружени от щастливи възгласи и глъч, възнамеряващи да танцуват до зори.

Красива архитектура

На Мадрид може да му липсва магията на Париж, монументалната история на Рим или репутацията на Барселона за модернистични шедьоври. И не, няма еквивалент на Айфеловата кула, Колизеума или La Sagrada Família, който можете да посочите и да кажете „това е Мадрид". Но Мадрид няма за какво да завижда. Обширната архитектурна история на Испания осигурява славен фон на градския живот, от средновековни имения и кралски дворци до невъобразимите творения на съвременната испанска архитектура. Казано по-просто, това е един красив град.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин