Мадуродам: Виж Холандия като на длан - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мадуродам: Виж Холандия като на длан
Автор: Мария Ангелова

Питали ли сте се някога колко сирене тежите? И да не сте се сещали да се теглите в такава мерна единица, тук можете да го направите пътьом, докато разглеждате стъпаловидни фасади на къщи, готически островърхи катедрали, диги и канали от цяла Холандия. Всичко това можете да направите за половин ден, при това без вълшебно килимче.

Мадуродам е като страна на чудесата, в която само за няколко часа под открито небе можете да видите всички неща, които правят Холандия толкова специална. Всички неща, за които си казвате: „О, това е толкова холандско!“, са в краката ви в умален размер. Малко като музей на открито и малко като увеселителен парк. Не само за деца. Всеки запазил частица любопитство в себе си, ще намери нещо, което досега не е знаел.

Разхождате се между улиците, покрай каналите, в които плават корабчета, край летището, където самолети маневрират и бучат с автентичен шум от самолетен двигател. По улиците са паркирани мини автомобили, а мини хора карат мини велосипеди. А вие като едни Гъливеровци скачате ентусиазирано насам-натам и сочите с пръст.

Хубавото на новите музеи е, че са готови да отговорят на всичките ти въпроси. Понякога буквално. На няколко интерактивни екрана героите на Мадуродам разказват историите на местата, които виждате – Рейксмусеум, къщата на Ане Франк, вятърните мелници, каналите. Освен това можете да участвате в живота на миниатюрната Холандияда натоварите кораби в пристанище Ротердам, да се изтеглите в сирене (спокойно, няма как да тежите повече от 6 пити сирене) или да управлявате самолет на летището.

Полезна информация: Мадуродам се намира в Хага, на няколко спирки от централната жп гара (вземете трамвай 9 и слезте на спирка Мадуродам). Не е зле да проверите прогнозата преди тръгване, тъй като паркът е изцяло на открито и е добре да сте подготвени за всякакви метеорологични условия.

Тази статия ви хареса? Присъединете се към Peika.bg и във Facebook, за да следите всички вдъхновения за пътешествия, идеи за еднодневни разходки, близки и далечни маршрути и срещи с пътешественици!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин