Мъпетите канят семейства с деца в Ню Йорк - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мъпетите канят семейства с деца в Ню Йорк
Автор: Peika.bg
Мъпетите канят семейства с деца в Ню Йорк

През пролетта на 2012 г. в борбата на Ню Йорк за всеки турист – мъж, жена или дете – се включиха Жабокът Кърмит и неговите шумни приятели от Мъпет шоу. Куклите влизат в ролята на семейни посланици, за да убедят хиляди деца (и техните родители най-вече), че Голямата ябълка е най-подходящото място за семеен туризъм.

Жабокът Кърмит, Мис Пиги, Гонзо и останалите от веселата дружина участват в пресконференция през април 2012 г. заедно с кмета на града Майкъл Блумбърг. „Горди сме, че ще използваме помощта на експертите по семейни въпроси – мъпетите, за да рекламираме петте района на Ню Йорк тук и в чужбина“, заявява Блумбърг, докато позира за снимки с мъпетите под ръка.

Целта на нюйоркските власти е до 2015 г. да привличат 55 милиона туристи годишно.

Именно в Ню Йорк създателят на мъпетите – Джим Хенсън, сътворява едни от първите си кукли. По-късно сменя няколко ателиета в източната част на града. Днес децата могат да се срещнат с мъпетите в едно от ателиетата - „Уотнот“ (Whatnot/Какво не), където могат да сглобят свой собствен мъпет, като му изберат тяло, очи, дрехи, коса. Но дори да не отивате в Ню Йорк заради куклените герои, тяхната шумна покана може да стане решаваща, за да си вземете самолетен билет за другия край на Океана.

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин