Мавриций предоставя безплатни ваксини на притежателите на дългосрочни визи - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мавриций предоставя безплатни ваксини на притежателите на дългосрочни визи
Автор: Peika.bg
Мавриций предоставя безплатни ваксини на притежателите на дългосрочни визи
Снимка: pixabay

Островната държава Мавриций обяви, че е разширила програмата си за ваксинация срешу COVID-19, за да включи дългосрочни международни посетители на възраст над 18 години.

Това ще бъде добра новина за онези, които се възползват от "Premium Travel" виза, за първокласно пътуване, която Мавриций предлага на международни посетители, което им позволява да прекарат там до 12 месеца.

Посетителите, притежаващи първокласната виза, могат да получат ваксинациите си безплатно, както и жителите на Мавриций, притежаващи разрешение за работа, разрешение за пребиваване или професионално разрешително.

Мавриций е отдалечен тропически остров, разположен на повече от 1000 км от източния бряг на Мадагаскар. Известен е със своите плажове и луксозни курорти, но също така предлага туризъм в гористия и планински интериор и гмуркане с шнорхел от световна класа.

Мавриций предоставя безплатни ваксини на притежателите на дългосрочни визи
Снимка: pixabay

 

Посетителите могат да се насладят на разходки с лодка до малки островчета и екскурзии до ботанически градини и колониални плантационни къщи. Това е чудесна дестинация за любителите на дивата природа и различни култури и тихи рибарски селища могат да бъдат намерени далеч от курортите.

Приблизително 1,5 милиона души посещават Мавриций всяка година, повече от населението на самия остров. Тя е силно зависима от туризма, като в сектора са заети приблизително 20% от работната сила в страната.

Мавриций предоставя безплатни ваксини на притежателите на дългосрочни визи
Снимка: pixabay

 

„Разширената програма за ваксинация е част от националната кампания за продължаване на опазването от COVID в Мавриций и за разрешаване на пълното отваряне на международните граници, след като се постигне стаден имунитет“, казва Органът за насърчаване на туризма в Мавриций.

Премиум визата на Мавриций се подновява и позволява на международните посетители да останат до 12 месеца, за да работят отдалечено, да се пенсионират или просто да се насладят на по-дълга почивка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин