Музей на световните култури отваря в Барселона - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Музей на световните култури отваря в Барселона
Автор: Peika.bg

Нов музей, посветен на различните култури по света, отвори врати в Барселона, като входът ще е свободен до 7 април 2015 г.

Колекциите на Музея на световните култури са събрали хиляди експонати от цял свят, разположени в две старинни готически сгради. Всяка следваща крачка в залите е равна на стотици изминати километри из земите на едни от най-интересните племена и народи по света. Много от тях отдавна не съществуват. Други са се променили до неузнаваемост. Истинско пътешествие във времето!

Как е изглеждало изкуството на древното кралство Бенин, намирало се на територията на днешна Нигерия? Какво е останало от културата фанг, живяла в Екваториална Гвинея? Какви са били тотемите на маите? С какво са били обзаведени домовете на инките? Какви тайни пазят загадъчните каменни фигури от Коста Рика?

31408

31409

Музеят разказва увлекателно историята на десетки култури по света, като във всяка зала има и интерактивни табла с допълнителна информация. Освен това на входа на музея посетителите получават гид-брошура или приложение за смартфон, за да изследват земното кълбо със свое собствено темпо.

Музеят за децата: На втория етаж има специален ъгъл за приказки, събрал легенди и предания от цял свят, а всички деца до 16 години влизат безплатно.

31410

31411

Полезна информация: Музеят на световните култури (Museo de Culturas del Mundo) се намира на адрес Carrer Montcada, 12, срещу Музея на Пикасо. Билетът струва 5 евро, като до 7 април 2015 г. входът е свободен. Работно време: 10-19 часа (вторник-събота). Актуална информация и подробности можете да откриете на сайта на музея тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин