Музеят на Казанова във Венеция - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Музеят на Казанова във Венеция
Автор: Peika.bg
Музеят на Казанова във Венеция

Венеция вече има още една забележителност, с която може да ви привлече. 

Става дума за новооткрития Музей на Казанова. Местните екскурзоводи го определят като една от най-важните нови дестинации в града.  

Музеят на Казанова е поместен в замъка Песаро Папафава, който е построен през XVIII в. Той е отворил врати на 2. април тази година, което съвпада с 220-тата годишнина от смъртта му. В музея ще има 6 изложбени зали, които ще разказват за живота, постиженията и многобройните интереси на Казанова. Музеят със сигурност ще има какво да разкаже, защото бурния си живот той събира в автобиографията си от 12 тома, чието име е „Историята на живота ми“, която е публикувана едва след смъртта му. Именно благодарение на нея обаче той става световноизвестен.

Джакомо Казанова е известен италиански писател, авантюрист, политик, философ, шпионин, философ и магьосник. Той е една от най-екстравагантните личности в европейската история и макар да се е занимавал буквално с всичко, Казанова е най-популярен с пищния си светски живот и огромния си успех сред жените. Неговото име се е превърнало в нарицателно за женкар и прелъстител. 

През 1725 г. във Венеция и сякаш не случайно умира в чешкия град Бохемия. Смята се, че е един от хората, които превръщат Бохемия в нарицателно. Макар и живял преди над 200 години, Казанова и до ден-днешен е изключително популярен и част от световната попкултура. За него са писани книги, снимани филми, а образа му е вдъхновявал безчет персонажи.

Сексуалните му завоевания са легендарни – описват го като строен, мургав и атлетичен, а историите, свързани с него, са стотици. Освен най-известното за него е Казанова е имал сериозни приноси към италианската дипломация, математика и история. Твърди се, че е и автор на първия европейски научнофантастичен роман – изявява се като поет, лингвист и войник. Работил е като цигулар, професионален комарджия и писар на кардинал. Учил е за свещеник, но е изгонен от Семинарията, заради скандално поведение. Макар най-известен със своите похотливи похождения – Казанова се смята за истински гений, който прекарва живота си в пътувания. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин