Музеят на изследователите в Ирландия - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Музеят на изследователите в Ирландия
Автор: Peika.bg
Музеят на изследователите в Ирландия
Снимка: flickr/Sebastian Dooris

Ето нещо красиво и интересно – музей, посветен на изследователския свят, който е поместен в старинен замък.

Звучи приключенско, нали? Музеят на изследователите е открит през 2014 г. и се помещава в замъка Чарлвил, който се намира близо до ирландския град Тъламор.

В миналото зданието принадлежало на Чарлс Хоуард-Бъри, изследовател и ботанист, който през 1921 г. участва в експедиция към връх Еверест. 

В музея може да намерите Зала на славата, посветена на видни фигури от историческото минало. Също така в замъка се организират и лекции, изложбикакто и срещи, на които ще се обсъждат планове за бъдещи експедиции.

Интересно е да се отбележи, че музеят е създаден с помощта на щедро и анонимно дарение, а планът на развитие на мястото включва изграждане на собствена специализирана библиотека и закупуването на високотехнологични принадлежности и специални екипировки, с които да се подпомагат бъдещите изследователи.

От информацията в сайта на Музея на изследователите става ясно, че това е „предприятие с нестопанска цел, което служи за насърчаване на проучването, чрез признаване на значими експедиции и открития“. Според създателите му той служи за „глобална експедиционна база за стартиране на нови проекти“.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин