Музеят на разбитите сърца - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Музеят на разбитите сърца
Автор: Peika.bg

Какво се случва с подарено някога на Свети Валентин плюшено мече, след като връзката е приключила с гръм и трясък? Или пък с градинско джудже, което в пристъп на ярост се е оказало запокитено в стъклена витрина? Или с далеч по-брутални случаи, като брадва, която е преминала през всички мебели на бившата?

Ами всички тези неща отиват на едно място – в Музея на разбитите сърца (Museum of Broken Relationships) в Загреб. Неслучайно тази колекция от романтични руини печели награда за най-иновативен музей през 2011 г. Тук експонатите ги носите вие – или хора като вас, които са приключили с връзка и имат куп неща, останали от нея - като сувенир от ужасна екскурзия, която не искате да си спомняте. Някои от експонатите ще ви разплачат, други – ще ви накарат да избухнете в смях, а трети – да се замислите за собствената си връзка. Толкова са различни, колкото различни са причините двама души да се разделят.

Найлоново пликче, в него – стар мобилен телефон и бележка от анонимния дарител: „Продължи 300 дни – твърде дълго. Той ми даде телефона си, за да не мога да му се обаждам повече“.

Малка кутийка, пълна със сълзите, които германец е изплакал след края на 4-годишна връзка с „невероятна, но коварна жена“.

Голяма част от изложбата е пътуваща и може да се случи да попаднете на нея на най-неочакваното място в Европа. А постоянният й дом се намира в центъра на Загреб.  

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Mrs Patton, 06.11.2012 | 14:29
Това с телефона е хитро :Д
Абонирайте се за нашия бюлетин