Мястото, където гравитацията не работи - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Мястото, където гравитацията не работи
Автор: Peika.bg
Мястото, където гравитацията не работи

Звучи като измислица, но наистина на Земята име едно мистериозно място, където законите на физиката очевидно не важат.

То се намира в Санта Круз, Калифорния и представлява нещо като къща на илюзиите. Там водата тече нагоре, топките се търкалят в обратна посока и хората могат да се накланят напред до 45 градуса без да падат.

Необичайното място всъщност е
една голяма плевня, разположена на 150 кв. м. на хълм. Първоначалната идея била там да бъде изградена лятна къща за отдих. Това обаче не се случило, тъй като, както градските легенди разказват, когато архитектите се опитали да разчертаят парцела, открили, че инструментите им се държат странно точно на едно конкретно парче земя.

Хората, които стояли на това място твърдят, че загадъчна сила изглежда ги карала да губят равновесие и да им прималява. Тогава собствениците в крайна сметка изоставили идеята и година по-късно къщата отворила врати като туристическа атракция.

 

Мястото, където гравитацията не работи

Теориите, опитващи се да обяснят защо на това място се случват анормални неща, са редица и все различни. Една от най-странните e, че под земята е заровена мощна система за насочване на НЛО-та, която преодолява законите на гравитацията. Други пък вярват, че къщата е построена върху електромагнитно поле, а според трети на мястото действат неизвестни геоложки сили.

Каквато и да е истината, факт е, че съществува място, където можем да усетим какво е да няма гравитация. А това със сигурност е неповторимо изживяване!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин