На 3-ти март с теснолинейката IX - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
На 3-ти март с теснолинейката IX
Автор: Peika.bg
На 3-ти март с теснолинейката IX

Скъпи теснолинейни приятели,

С голямо вълнение Ви каним на 9-тото поредно празнично пътуване с теснолинейката по случай националния празник на България – Трети март 2024 г.!

ЗА ПЪТУВАНЕТО

На 03.03.2024 г. (неделя) ще Ви чакаме на гара Септември, откъдето в 09:25 ч. ще замине специалният празничен влак за Якоруда. След като пристигнем там (към 13:30 ч.), потегляме обратно в 16:30 ч. и три часа по-късно ще бъдем отново в Септември, за да продължи всеки към дома си. Влакът ще бъде с бюфет-вагон за Вашето приятно пътуване през планините!

ЗА ПРОГРАМАТА

Тази година заедно с БДЖ ще се постараем още повече за Вашето незабравимо настроение. На път за Якоруда първо ще спрем в Дом-музея на теснолинейката, за да разгледаме заедно експозицията, отразяваща историята на линията. После на гара Велинград ще има малка изненада в специално определения за целта престой, а на най-високата гара на Балканския полуостров ще имаме време да си направим снимки за спомен от празничния ден. По време на пътуването, както винаги, и сега сме подготвили мънички изненади за всеки от Вас.

В Якоруда местното население ще ни посрещне по традиция на гарата, откъдето заедно ще се отправим на празнично шествие до центъра на града. Там Община Якоруда за пореден път откликна на молбата ни да ни приютят в големия салон на читалището, за да представим подготвената съвместно програма. След това ще продължим на площада с народно веселие.

ЗА БИЛЕТИТЕ

Билетите ще са двупосочни Септември – Якоруда – Септември и ще струват около 30-35 лв. (за двете посоки). Цената включва: пътуване, посещение на музея в спирка Цепина, програма по време на пътуването и програма по време на престоя в Якоруда.

Когато БДЖ пусне билетите в продажба (около седмица преди деня) ще обявим, за да си закупите! Ще се купуват, както винаги, от всяка каса на БДЖ в страната. Очаквайте информация тук в събитието и на самата фейсбук страница.

И не забравяйте усмивките и знамената!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин