На палатка в Южна Кения - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
На палатка в Южна Кения
Автор: Peika.bg
На палатка в Южна Кения

Нека се пренесем за кратко на контитента, на който медиите обръщат най-малко внимание – Африка.

Да отскочим в Южна Кения или по-точно в Амбосели – националният парк, в който се намира небезизвестният връх Килиманджаро. Именно в този регион живеят най-големите стада слонове в Кения, както и представители на почти всички източноафрикански животински видове. Но голямата притегателна сила на националния парк не е само в животинския свят, но и в цялостната атмосфера, която е толкова по-различна от това, на което сме свикнали.

Освен незабравими моменти по време на дълги пешеходни разходки, посетителите имат възможността да се впуснат и в сафари из саваната. Много че
сто пътища просто липсват, а в джиповете могат да се поберат само малки групи – от по 6-8 души. Задължение на всеки екип, водещ туристи, е да носи със себе си цялото оборудване, което би могло да бъде нужно при едно сафари – от полева кухня през аптечка до преносим душ.

Организаторите трябва да са готови за всякакви ситуации, тъй като се лагерува насред пустошта най-често в близост до река или до скални масиви, като най-вече се внимава да не се засегне обиталището на някое животно. Все пак в тази ситуация е повече от ясно, че хората са гостите, а не домакините и е задължително да се подхожда с нужното уважение към местните флора и фауна. Имайте предвид обаче, че докато лагерувате в саваната, може да ви навести някой слон, хипопотам и дори лъв, така че бъдете смели.

За туристите, които предпочитат „по-цивилизовани“ условия също има решение – по-удобно от спане на земята, но не по-малко автентично. Из
източноафриканските савани има лагери, разположени в сенчести гори, с „луксозни“ палатки, оборудвани с удобни легла, комарници и бани. Те не са оградени, така че туристите лесно могат да наблюдават преминаващите животни дори от самите палатки. Красотата на саваната е неописуема, а преживяването със сигурност би ви изкарало от комфортната зона, така че при първа възможност се отправете към Африка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин