На по книга – кои са най-добрите лондонски книжарници? - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
На по книга – кои са най-добрите лондонски книжарници?
Автор: Елена Исаева

Лондон, град с богата литературна история и рай за любителите на книги, може да се похвали с набор от забележителни книжарници, които отговарят на различни вкусове и предпочитания. От емблематични институции до независими скъпоценни камъни, тези заведения допринасят за жизнената литературна култура на британската столица. Ето някои от най-добрите книжарници в Лондон, всяка от които предлага уникално и очарователно изживяване за библиофилите.

Страшни книги:

На по книга – кои са най-добрите лондонски книжарници?
Снимка: pixabay.com

Сгушен в Marylebone, Daunt Books е известен със своите галерии от едуардов дъб и капандури, които създават спокойна и изискана атмосфера. Специализирано в туристическата литература, Daunt Books е рай за любителите на книги, с дъбови рафтове, организирани по държави, насърчавайки читателите да изследват света чрез литературата. Уютните кътчета за четене го правят идеално място да се потопите в добра книга.

Хатчардс:

Като една от най-старите книжарници в Лондон, Hatchards, разположена на Пикадили, излъчва чар и традиция. Създадена през 1797 г., тази историческа книжарница може да се похвали с огромна колекция от литература, включително подписани издания и редки книги. Със своя елегантен интериор и опитен персонал, Hatchards осигурява изискано и вечно пазаруване за литературните ентусиасти.

Фойлс:

Разположен на Charing Cross Road, Foyles е литературна забележителност и една от най-големите независими книжарници в Лондон. С богата селекция от различни жанрове, Foyles е убежище за читатели, търсещи както популярни заглавия, така и специализирана литература. Магазинът често е домакин на авторски събития и подписване на книги, създавайки оживено и ангажиращо пространство за любителите на книги.

Книги за Персефона:

Разположена в Блумсбъри, Persephone Books е отличителна книжарница, посветена на преоткриването на забравени писателки. Магазинът разполага с подбрана колекция от произведения на авторки от средата на 20-ти век, като всяка книга е украсена с характерната сива корица. Странната и приветлива атмосфера прави Persephone Books възхитителна дестинация за тези, които се интересуват от откриването на пренебрегвани литературни скъпоценни камъни.

Libreria:

Libreria, разположена в модерния квартал Shoreditch, не е просто книжарница, а подбрано пространство, предназначено да насърчава изследването и откриването. Със своите нетрадиционни рафтове и подобно на лабиринт оформление Libreria има за цел да създаде завладяващо изживяване за читателите. Книжарницата е домакин на събития и дискусии, насърчавайки чувството за общност сред ентусиастите на книгите.

Слово върху водата:

Плаваща по Regent's Canal, Word on the Water е плаваща книжарница, разположена в очарователна тясна лодка. Тази уникална и причудлива книжарница предлага подбрана селекция от книги втора употреба, създавайки уютно и интимно пространство за литературно изследване. С музикални събития на живо и приятелска атмосфера, Word on the Water осигурява отличително и незабравимо изживяване при закупуване на книги.

Станфордс:

Основан през 1853 г., Stanfords в Ковънт Гардън е рай за любителите на пътешествията. Специализирана в карти, пътеводители и глобуси, тази историческа книжарница обслужва страстта към пътешествията на читателите, търсещи приключения. Квалифицираният персонал в Stanfords може да напътства посетителите през огромен набор от туристическа литература, което го прави основна спирка за онези, които планират следващото си пътуване.

 

Разглеждането на книжарниците в Лондон само по себе си е литературно пътешествие. Всяка книжарница, със своята уникална атмосфера и подбрана колекция, допринася за богатия литературен гоблен на града. Независимо дали се разхождате из историческите рафтове на Hatchards или навигирате в нетрадиционното оформление на Libreria, книжарниците в Лондон предлагат разнообразен и пленителен набор от изживявания, които библиофилите да се насладят.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин