На разходка с голяма котка - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
На разходка с голяма котка
Автор: Мира Янева

Колко вида римувани разходки познавате? Разходка с лодка, разходка-пешеходка, разходка с топка (това даже не се римува много-много)... А ако обичате диви животни, ще се зарадвате да научите, че има и разходка с голяма котка, разбирайте – лъв.

В Парка на антилопите (Antelope Park) в Гуеру, Зимбабве, можете да се разхождате из саваната в изисканата компания на няколко лъва, които вървят буквално до вас – без каишки, поводи или предпазни огради. Наричат го „Да разходиш лъв“, като можете дори да станете свидетели как животните дебнат и убиват вечерята си.

Ваши придружители сред високите африкански треви са и малките лъвчета. Както и гледач от Парка на антилопите – няма да ви оставят сами с лъвския прайд (прайд - група лъвове, които живеят заедно).

И както много други дейности в Африка, тук приходите от разходките на туристите отиват за спасяването на пострадали лъвове и връщането им обратно в дивата природа. Служителите на парка се надяват вълнението от това да се разходиш с лъв да е по-примамливо за чужденците, отколкото желанието им да участват в сафари и да избиват африканските животни. 

 

Тази разходка ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин