Ризул - на ски по френски - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ризул - на ски по френски
Автор: Таня Стоилкова

Ризул е малък, симпатичен, слънчев, заснежен и по френски вълшебен ски курорт. Намира се във Френските Алпи, близо до италианската граница и е част от ски зоната Ла Форе Бланш.

Пистите му са 185-километрово изкушение за всеки скиор и сноубордист. Известен е с южното си слънце и многото слънчеви дни в година (около 300). Тук сезонът продължава чак до края на месец април, когато буквално можете да карате ски по къс ръкав, а снежната покривка е в отлично състояние.

Ризул е абсолютен фаворит за каране на сноуборд, тъй като е един от първите курорти, адаптирани за тази цел. Сноуборд парковете съществуват вече повече от десетилетие и имат славата на едни от най-добрите в Европа, а днес са приспособени както за начинаещи, така и за опитни сноубордисти. Курортът се намира на 1850 м надморска височина, но някои от пистите достигат до 2500 м. Заради височината си градчето е наричано и Ризул 1850.

Пистите в Ризул предлагат зимни приключения за всеки - той разполага с 10 черни писти за опитни скиори, сини и зелени писти за по-неопитните, а за напълно начинаещите - уроци и ски-училища. От астрономическата колиба можете да наблюдавате звездите, а ако не можете да карате ски, можете да се спуснете скоростно по въжена линия, закачени за нея само с колан.

Ризул е предпочитано място и за семеен туризъм. Забавления извън пистите има в изобилие - барове, ресторанти с вкусни местни ястия и хубаво френско вино, музика, кино, нощни клубове. Всички удоволствия са компактно разположени и не е нужно използването на транспорт. 

Готови сте за ски по френски? Вижте предложения за ски почивка в Ризул.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин