Намирането на забележителности става по-лесно с Live View на Google Maps - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Намирането на забележителности става по-лесно с Live View на Google Maps
Автор: Peika.bg
Намирането на забележителности става по-лесно с Live View на Google Maps
Снимка: Google Maps

От години Google Maps е най-добрият приятел на туристите, които изследват нови места.

Сега актуализацията на неговата функция Live View улеснява повече от всякога намирането на местоположението и разстоянието на забележителностите в околността. Чрез интелигентното използване на технологията за разширена реалност, се появяват маркери по интересен и практичен начин, насочвайки пътниците къде да отидат.

С цел да създаде ангажиращ начин за хората да се ориентират, Live View показва на потребителите стрелки, упътвания и маркери за разстояние, поставени точно пред тях на екрана като виртуални знаци

Когато търсят място в Google Maps, потребителите вече могат да докоснат бутона Live View, за да визуализират как изглежда дестинацията в реалния свят. Скоро ще бъде възможно да видите близките забележителности, за да разберете бързо къде да продължите

Live View ще покаже на потребителите колко далеч са определени точки на интерес с виртуални точки на изгледа на живо, както и в каква посока трябва да отидат, за да стигнат дотам. Тези забележителности ще включват емблематични места като Айфеловата кула, както и лесно разпознаваеми места като паркове.

„Когато приятел е избрал да сподели местоположението си с вас, можете лесно да докоснете иконата му и след това на Live View, за да видите къде и колко са далеч - с насложени стрелки и указания, които ви помагат да знаете къде да отидете. С помощта на машинното обучение и нашето разбиране за световната топография, ние сме в състояние да вземем предвид издигането на място, за да можем по-точно да покажем местоположението на пина на дестинацията в Live View “, каза Google в скорошен блог публикация за съобщението.

Live View ще започне да се вижда в раздела за обществен транспорт и Споделяне на местоположението на Android и iOS през следващите седмици, заедно с по-точен щифт. Забележителностите ще започнат да се разпространяват в около 25 града по света, включително Амстердам , Берлин, Барселона, Милано, Ню Йорк, Токио, Сидни и Куала Лумпур.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин