Народни цярове срещу махмурлук от Западна Европа (част 2) - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Народни цярове срещу махмурлук от Западна Европа (част 2)
Автор: Peika.bg
Народни цярове срещу махмурлук от Западна Европа (част 2)

Какво да правим след бурна празнична вечер, полята с обилно количество алкохол?

Вижте някои от народните методи за боренето на махмурлук от Западна Европа, които да използвате в случай на нужда.

В Северна и Централна Европа важна срещу прекомерната употреба на алкохол играе и рибата. В Германия, Холандия, Белгия, както и в скандинавските държави, херингата е ключов елемент при изтрезняването.

В Германия смесват маринована херинга с лук и малки кисели краставички, което наричат „котешка закуска”.

В Белгия пък предпочитат херингата на салата, докато в Холандия по-често я сервират в хлебче. В Норвегия, от друга страна, залагат на далеч по-трудната за дъвчене сушена в луга риба.

В Исландия традиционно за махмурлиите се препоръчва терин от агнешка главичка. Ястията от смлени, в повечето случаи подлютени, вътрешности също са най-предпочитаните, тъй като са доста стабилна храна.

В Англия и Ирландия също залагат на тежката кухня като лекарство за махмурлука с тяхната традиционна закуска от печен боб, домати, запържен бекон и хляб. Ако сутрин човек няма време да приготви толкова обилна храна и обикновен сандвич с бекон върши работа.

Ето и някои по-любопитни рецепти срещу махмурлука. В някои северни страни, като Шотландия и Ирландия, за добра идея се приема пияният да бъде хвърлен в студеното море, където адреналинът да му помогне да изтрезнее бързо. Друго нещо, което се практикува е да заровят подпийналия до шия в мокър пясък

Тъй като във Финландия сауната е на почит, а в Русия – руските бани, то тези места играят важна роля и в лечението на махмурлука. Смята се, че при изпотяване човек изхвърля голяма част от токсините в тялото и по този начин се пречиства. Ако ще прилагате един от тези методи обаче, имайте предвид, че трябва да приемате много течности, за да няма опасност да ви падне кръвното.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин