Насладете се на атмосферата в коледен Лондон със Силвия Христова! - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Насладете се на атмосферата в коледен Лондон със Силвия Христова!
Автор: Александра Любова

Има един приказен период в годината, в който атмосферата е по-различна, настроението е приповдигнато и всички трепетно го очакваме.

Всеки прекарва коледните празници по различен начин и на различно място. Сега ще разберем как ще ги посрещне пътешественичката Силвия и какви красиви украси и места е видяла в една от най-вълшебните коледни дестинации, а именно Лондон!

Здравей! Разкажи ни малко повече за себе си. Пътуваш ли често? Какви дестинации предпочиташ?

Здравей, аз съм от Врачеш и съм на 30 години. Живея в София и в момента работя в една аутсорсинг компания с немски език. Пътувам наистина доста често. Тази година бях 10 дни в Италия, 2 пъти в Гърция и предколедно един уикенд в Лондон. Всичко започна преди няколко години със студентска бригада в САЩ. Следващата година се надявам да посетя Турция, Франция и Испания, но ще видим. За дестинациите зависи – в някои държави предпочитам да посетя столиците, но и другите градове не за изпускане в голяма част от случаите.

Къде предпочиташ да прекарваш коледните празници - у дома; на някое различно място по света; на почивка в България?

Коледните празници предпочитам да ги прекарам у дома при семейството си.

За Новогодишните – може и да се попътува. Но преди Коледа – със сигурност бих пътувала до Лондон всяка година, докато не ми омръзне. Бих отишла и на някое различно място, но ако семейството ми и/или любимият човек ме придружат.

Защо реши да посетиш Лондон преди празниците? За първи път ли беше там?

Не, не бях за първи път в Лондон. Живях там, върнах се преди 2 години. Конкретната причина да го посетя тази години беше една моя много близка приятелка, която имаше юбилей в края на ноември и каза, че единственият подарък, който иска да получи е - ние да отидем. Съчетах нещата така, че да успеем да бъдем там и в навечерието на празниците, тъй като се прибрах точно преди Коледните празници предния път и успях да видя само украсата, но не и Winter Wonderland, както и да усетя Коледния дух.

Плени ли те коледният дух? Казват, че украсата там е една от най-впечатляващите по света?

Плени ме наистина! Може би и защото този път имах възможността да погледна Лондон през очите на обикновен турист, необременена от факта, че това е градът, в който живея и работя най-вече.

Бяхме в един типично английски „пъб” на Коледния базар, където имаше огън, Коледна музика и хората пееха и се забавляваха искрено. Почувствах се като във Коледен филм. Нямам база за сравнение към момента (освен България), затова за мен украсата там засега е най-впечатляващата в света.

Какви са хората там? Има ли трескава подготовка за празниците?

Докато живеех там, не харесвах много Лондончани. Но по празниците открих друга тяхна страна. Видях как наистина могат бъдат по-малко забързани, повече усмихнати, усетих една приемственост.

Много ми харесва факта, че има ред, който хората спазват. Навсякъде има страшно дълги опашки, но никой не се оплаква и всички спазват реда, съответно нещата се получават много по-лесно и приятно. Например Winter Wonderland затваря точно в 22:00 и в 22:02 вече нищо не работи и почти всички са прибрали щандовете си, както и всички атракции загасват. Факт, който аз не знаех и не успях да хапна нищо. Предполагам, че целта е да не се стига до пиянски изпълнения. Близката метростанция беше затворена, явно с оглед на това да няма струпване от хора в нея, за да не стават инциденти.

 

Ходихме пеша по Oxford street, където има невероятна украса, до следващата метростанция.

Би ли препоръчала Лондон за туристическа дестинация по празниците?

Абсолютно 100% ДА! Има толкова много безплатни музеи, Sky Garden, oт където има изглед към целия център на града. Ако искате да попаднете в Коледна приказва – Winter Wonderland е мястото.

Присъствала ли си на Новогодишните представления? Знаеш ли как протичат и каква е тазгодишната програма?

Не, за съжаление не съм, но не е изключено догодина да го направя, тъй като обещах на моята приятелка, че ще се връщам всяка година преди Коледа докато тя живее там. Само че за повече време, разбира се. Определено един уикенд не ми бе достатъчен. Освен всичко друго – от там си напазарувах и Коледните подаръци.

Какви са твоите планове за празниците?

Да бъда вкъщи при семейството си.

Какво ще пожелаеш на нашите читатели по случай празниците?

Пожелавам им здраве, да не губят детето в себе си никога, да пътуват и да обикалят България и света, защото различните култури и обичаи, както и нашите собствени, са толкова интересни. Всяко едно пътуване обогатява душата ми – пожелавам това и на тях! Весели Празници!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин