Най-добри места за посещение в Мароко (част 1) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добри места за посещение в Мароко (част 1)
Автор: Peika.bg
Най-добри места за посещение в Мароко (част 1)
Снимка: pixabay

Мароко е страна с ослепително разнообразие. Ще откриете дълги планински вериги, пустини, древни градове, пусти плажове и топло гостоприемство.

Епични пейзажи ще намерите на това парче в Северна Африка както и богати шарени килими, които ще пожелаете на пазарите, а градовете на Мароко са едни от най-вълнуващите на африканския континент.

Ето най-добрите места за посещение в Мароко:

1. Маракеш

Най-добри места за посещение в Мароко (част 1)
Снимка: pixabay

Маракеш знае как да прави шоу. Неговите опияняващи гледки и звуци заслепяват, разтърсват и очароват, както са правили от почти хилядолетия. Цирковете не могат да се сравнят с хаоса на аплодираната от ЮНЕСКО халка (уличен театър) на главния площад на Маракеш, Джемаа Ел Фна. През деня Джемаа привлича тълпи със заклинатели на змии и акробати. Около залез слънце, 100 щанда на ресторанти стартират най-развълнуваното състезание по скара. След вечеря започват сесии за джем музика. Участието на публиката винаги се насърчава, а програмата гарантира бисовете.

2. Фес

Най-добри места за посещение в Мароко (част 1)
Снимка: wikimedia

Във Фес Медина е един истински лабиринт. Единственият начин да го изпитате е да се потопите изцяло. Не се страхувайте да се изгубите - следвайте потока от хора, за да ви върнат до една от двете основни пътни артерии, или помолете магазинер да ви насочи в правилната посока. Това е приключение в средновековен свят на скрити площади, работилници и цветни пазари. Не забравяйте да погледнете нагоре и да видите сложна мазилка, пищно издълбано кедрово дърво, ослепителни мозаечни плочки и къдрава арабска калиграфия.

3. Високи Атласки планини

Най-добри места за посещение в Мароко (част 1)
Снимка: wikimedia

На Високи Атласките планини се намира най-високата планинска верига Северна Африка, рай от пролетта до есента. Обхватът минава диагонално през Мароко в продължение на почти 1000 км, обграждайки Маракеш на юг и изток от брега на Атлантическия океан точно на север от Агадир до Кенифра на североизток. Неговите върхове действат като метеорологична бариера между мекия средиземноморски климат на север и Сахара на юг. В най-високите си части снегът пада от септември до май, което позволява зимни спортове в Оукаимеден, докато целогодишните реки текат към Маракеш, създавайки мрежа от плодородни долини.

4. Шефшауен

Най-добри места за посещение в Мароко (част 1)
Снимка: pixabay

Стръмни и калдъръмени, безкрайно публикувани в Instagram, сините платна на медината на Шефшауен се спускат по склона на планината в душ от червени покриви, балкони от ковано желязо. Разходете се по крайречната зона, пазарувайте сукове, разходете се до Испанската джамия на хълма или дори се впуснете в околния национален парк Таласеман, за да разгледате планините Риф.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин