Най-добри места за посещение в Мароко (част 2) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добри места за посещение в Мароко (част 2)
Автор: Peika.bg
Най-добри места за посещение в Мароко (част 2)
Снимка: wikimedia

Мароко е страна с ослепително разнообразие. Ще откриете дълги планински вериги, пустини, древни градове, пусти плажове и топло гостоприемство.

Епични пейзажи ще намерите на това парче в Северна Африка както и богати шарени килими, които ще пожелаете на пазарите, а градовете на Мароко са едни от най-вълнуващите на африканския континент.

Ето най-добрите места за посещение в Мароко:

5. Скура

Най-добри места за посещение в Мароко (част 2)
Снимка: wikimedia

Подобно на килим от зеленина от другата страна на долината Драа, Skoura е идилична с нейните Palmeraie (палмови гори) и е опасана от мрежа от черни пътища и една вековна khettara (подземно напояване система), която поддържа изненадваща продукция, която има трайно поколение: домати, мента, нарове, кайсии, фурми, смокини, люцерна и бадеми. Изпъстрена с исторически каши от тухли от кал, лабиринтни ksour (укрепени села) и стилни къщи за гости с ресторанти, това е идеалното място за изживяване на оазисен живот, едва променян от векове.

6. Долината Драа

Най-добри места за посещение в Мароко (част 2)
Снимка: wikimedia

Пътищата сега позволяват безопасно, бързо преминаване през последните участъци на древните кервански маршрути от Мали до Маракеш, но отвъд скалистите проломи, зърнати през прозорците на автомобилите, се намира долината Драа на мечтите на търговците в пустинята. Шумолещите финикови палми и хладните замъци на Загора, Тамноугалт, Тимидарте и Агдз някога са изглеждали като миражи след два месеца в Сахара. Укрепления, които някога са приветствали натоварени със злато кервани, сега са отворени за гости през нощта, които се събуждат от мириса на буфего, хляб, изпечен в глинени пещи.

7. Тафраут

Най-добри места за посещение в Мароко (част 2)
Снимка: wikimedia

Tafraoute е бъркотия от розови къщи и пазарни улици с необикновена обстановка. Долината на Амелн е осеяна с палмери и села, а надвисналите планини организират два пъти дневно светлинно шоу с охра и кехлибар, докато дефилето Aït Mansour е зелена почивка от червената скала. Това е чудесна база за дейности, включително туризъм, планинско колоездене и търсене на праисторически скални резби. Гранитните скали и оазиси са истински живописни.

8. Анти Атласки планини

Най-добри места за посещение в Мароко (част 2)
Снимка: wikimedia

Облян от слънчевите лъчи гранит, водещ до Сахара, планините Анти Атлас остават относително неизследвани. Звездната атракция за туристите е кварцовият масив на Джебел Ел Кест, „аметистовата планина“, до която можете да се разходите през долината на Амелн. Селскостопански села и рушащи се каси се намират около Джебел Аклим, друга от отличните възможности за преходи в този район на амазигските овчари. Пейзажът има достатъчно разнообразие, от пълни с палми клисури до размити вулканични Джебел Сируа, за да оправдае множество преходи.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин