Най-добрите летни дестинации в Европа - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите летни дестинации в Европа
Автор: Peika.bg

Времето за ваканция е ценна стока, особено когато имате ограничени дни отпуск в годината. Повечето от нас планират ваканции около официалните празници, за да имат повече време да се насладят на дестинацията.

Лесно е да резервирате полет до съседни страни за един уикенд. Ако обаче искате да отидете по-далеч номерът е да отделите няколко дни отгоре над официалните почивни дни, така че да получите поне цяла седмица във вашата дестинация.

Градовете оживяват с музика на живо, цветни фестивали на открито и безкрайни сангрии край морето. Ако имате нужда от идеи, събрахме най-добрите дестинации в Европа, към които да се отправите това лято.

Алгарве, Португалия

Португалският регион Алгарве е най-добре пазената тайна в Европа. Южната провинция на Португалия, разположена между Фаро и Лагос, е известна със своите зашеметяващи плажове, разходки с лодка в Атлантическия океан, голф игрища от световна класа, дейности на открито и вкусна кухня, както и някои от най-добрите в света ресторанти със звезди Мишлен. Неговите красиви плажове, например, са оградени от скали. Лятото е най-доброто време за посещение, където можете да скочите във водата и да поплувате или да се впуснете в живописна разходка с лодка по крайбрежието.

Краков, Полша

Краков - някогашната кралска столица на Полша, и днес е запазила онази атмосфера, която ви кара да се чувствате като насред декор от приказка. Краков е един от много малкото полски градове, които успяват да се спасят от ужаса на Втората световна война, поради което тук има всичко – средновековен чар, еврейска история, соц архитектура и дори вълшебен замък, по традиция кацнал на хълм, пазен от огнедишащ дракон.

Един от най-недооценените градове в Европа, Краков е град в южната част на Полша. Очарователен град, особено през лятото, с калдъръмени улици, с теглени от коне карети, красиви площади, заобиколени от красиви сгради и църкви, и вдъхващ благоговение замък.

Валенсия, Испания

Испания е европейска държава, която олицетворява лятото. Валенсия, крайбрежен град в Испания, е чудесна дестинация за европейско лято със следи от култура и история. Тук можете да се разхождате из стария град на Валенсия, да се насладите на тапас, допълнени с испанско вино в крайбрежен ресторант или да прекарате една вечер, удивлявайки се на историческите му сгради. Освен това не пропускайте възможността да се отправите към годишния фестивал La Tomatina, който се провежда в близкия Bunol през август, както и Mercat Central de Valencia, един от най-старите пазари в Европа.

Берлин, Германия

Берлин притежава комбинация от блясък и магия, която ще хипнотизира онези, които искат да изследват неговата жизнена култура и исторически забележителности. Разбира се, градът има мистериозна привлекателност през зимата, но наистина блести през лятото. Акцент са неговите известни летни фестивали и пазари на открито, които привличат тълпи от цяла Европа и света. Пътуващите могат също да очакват с нетърпение различни пикници, плуване в красивите езера на Берлин и да се насладят на класическа музика в историческа обстановка в красивия музей Боде.

Будапеща, Унгария

И накрая, разгледайте столицата на Унгария, Будапеща. Известният градски булевард Andrássy Avenue и Пети район излъчват величие от епохата на Хабсбургите, украсени със сгради в стил Арт Нуво, разположени на зелени булеварди. През лятото Будапеща предлага набор от неща за вършене, било то круиз по река Дунав, наслаждаване на пикник край музикалния фонтан на остров Маргит или гледка към града от замъка Буда или катедралата Свети Стефан.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин