Най-добрите места за посещение във Франция (част 1) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите места за посещение във Франция (част 1)
Автор: Peika.bg
Най-добрите места за посещение във Франция (част 1)
Снимка: pixabay

Франция предлага изкуство и архитектура от световна класа, ренесансови замъци и емблематични забележителности заедно с феноменална кухня, обширно крайбрежие и алпийски ледници.

И така, как решавате къде да отидете при посещението си във Франция? За да ви помогнем да планирате пътуването си, ето основните неща, които можете да видите в страната.

Париж

Париж е зареден със забележителности от световна класа, които не се нуждаят от представяне, Айфеловата кула, Лувъра, Нотр Дам, Триумфалната арка и Sacré-Cœur са сред тях, заедно с множество по-малки специализирани музеи и галерии. Повече от шест милиона души посещават Айфеловата кула годишно - и от вечерно изкачване сред блещукащи светлини с шампанско в ръка, до мързелив обяд в един от ресторантите, всяко посещение е вълшебно.

Но не по-неразделна част от атракцията на Париж е просто фланерията - разходка из града, без да има предвид някаква конкретна дестинация. Ще откриете известни забележителности, от иновативни паркове и скрити площади до оживено улично изкуство, с много изненади по пътя.

Мон Сен Мишел, Нормандия

Драматичната игра на приливите и отливите на този абатски остров в Нормандия е вълшебна и мистериозна. От келтската митология - морска гробница, към която са изпратени души на мъртвите, Мон Сен-Мишел е богат на легенди и история, силни усешания, докато си проправяте път през моста - или боси по набръчкания пясък - до тази зашеметяваща архитектурна красота.

Когато приливът приключи, можете да се разходите из Мон Сен Мишел, на разстояние около 1 километър, с водач (да го направите сами е много рисковано). Главната улица на Mont, Grande Rue, води нагоре по склона - покрай магазини за сувенири и места за хранене - до абатството. 

Шамони

Планините изглеждат големи почти навсякъде, където погледнете в Шамони, емблематичния ски курорт във Френските Алпи. Това е родното място на алпинизма и зимната площадка на богатите, известни и не толкова известни. Привържениците на снежните спортове летят по склонове на ски или бордове, за да се насладят на спиращата дъха гледка към Мон Блан и околните планини. През летните месеци се наслаждавайте на стотици километри пешеходни и колоездачни пътеки.

D-Day Плажове

Едно от най-емоционалните пътешествия във Франция е пътуването до спокойните плажове на D-Day, широки участъци от фин пясък и лек бриз. На 6 юни 1944 г. плажовете тук се превърнали в какофония от изстрели и експлозии в най-голямата морска инвазия в историята, телата на съюзническите войници, лежащи в пясъка, докато техните бойни другари се нахвърлят навътре.

Точно нагоре по хълма от плажа Омаха дългите редици от симетрични надгробни плочи в американското гробище и мемориал в Нормандия дават тържествено, мълчаливо свидетелство за дълбоката цена, платена за освобождението на Франция от нацистката тирания. Кан е Le Mémorial и Байо "Musée Mémorial осигурява изчерпателни прегледи на събитията от D-Day. Десетки села в близост до плажовете също имат музеи, фокусирани върху местни събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин