Най-добрите неща за правене с деца в Англия - хапване и пазаруване (част 4) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите неща за правене с деца в Англия - хапване и пазаруване (част 4)
Автор: Peika.bg
Най-добрите неща за правене с деца в Англия - хапване и пазаруване (част 4)
Снимка: pixabay

Англия, пълна с история, култура и вдъхновяващи пейзажи, има какво да предложи на посетителите. Но дали е добра дестинация, която да посетите със семейството си?

Ето какво трябва да знаете за пътуването с деца в Англия, заедно с най-добрите неща, които трябва да направите, за да ви помогне да изградите перфектния семеен ден за всички възрасти във вашата група.

Дали Англия е добро място за посещение с деца?

Едно от най-великите неща при пътуването с деца в Англия е, че много музеи, насочени специално към семействата, могат да се посещават безплатно, което позволява по-евтино целодневно преживяване с практическо обучение. По-голямата част от кафенетата и ресторантите посрещат деца, предлагайки по-малки порции, съблекални и детски столчета. Това се отнася и за много кръчми, въпреки че не забравяйте да се консултирате с персонала на бара, ако не е видимо от пръв поглед. Повечето атракции за посетители предлагат семейни билети - обикновено двама възрастни плюс две деца - за по-малко от сумата на индивидуалните входни такси. Често има по-ниски цени за самостоятелни родители и деца. Не забравяйте да попитате, тъй като те не винаги са ясно показани.

Английска закуска - Щом се събуждате в Лондон, задължително закуската ви трябва да е пищна, както я обичат англичаните. Английската закуска включва омлет или яйца на очи, пържен бекон, наденички, конфитюр и, разбира се, чаша свеж портокалов сок. 

Английски мъфини - Английските мъфини са по-различни от тези, които са познати у нас. Малките кексчета, които по-скоро наподобяват понички, са традиционни за Англия и Лондон е мястото, където не можете да минете без тях. С плодове, с ядки, сладки или солени – само си изберете мъфин. 

 

Английските кифлички (scones) не изглеждат като обикновени кифлички, а приличат на курабийки. Твърди са и се приготвят по разнообразни рецепти, като обикновено не са много сладки. Могат да имат добавени стафиди, боровинки, сирене, а понякога са пържени вместо печени. Идеално допълнение са към следобедния ви чай. 

 

Следобедният чай - В Кралството следобедният чай в 5 часа е традиция. Бъдете истински благородници и си налейте черен чай с мляко в някоя от традиционните чайни в британската столица. А след това може да обсъдите времето. 

Пазаруване в Лондон - По улица „Оксфорд” (Oxford Street) има магазини за всеки вкус и джоб. Дизайнерски дрехи и вещи можете да си купите от луксозните галерии „Хародс” (Harrods) и Харви Никълс” (Harvey Nichols), както и от магазините на Бонд стрийт (Bond Street)

 

Пазарите на Лондон - На пазара Ейпъл (Apple Market) в Ковънт гардън (Covent Garden) се предлагат сувенири и ръчно изработени предмети, а Портобело (Portobello Market) е най-големият пазар за антики в света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин