Най-добрите паркове в Сан Диего (част 1) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите паркове в Сан Диего (част 1)
Автор: Peika.bg
Най-добрите паркове в Сан Диего (част 1)
Снимка: wikimedia

Помислете за всеки глагол за развлечение или повишаване на адреналина и със сигурност има парк в Сан Диего, който да прави точно това и много повече.

Независимо дали сте готови за дневна екскурзия или сте подготвени за приключение за една нощ; независимо дали целта ви е да си починете на открито или да карате велосипед, да се разхождате или да разглежддате - идеалното изживяване в парка никога не е далеч от обсега в Сан Диего. Като добавим към завидния климат в региона и разнообразната топография, дори и най-колебливият човек не може да не бъде вдъхновен да излезе навън.

Позволете на тези няколко парка в Сан Диего да ви запознаят с всичко, което регионът може да предложи.

Най-доброто за деца - Waterfront Park, Сан Диего

Най-добрите паркове в Сан Диего (част 1)

Waterfront Park в центъра на Сан Диего разпръсква струи вода на 4 метра височина във въздуха, преди да се приземи в дълбока до глезените зона, която държи децата заети с часове.

Паркът също така е домакин на подплатена, футуристично изглеждаща игрална зона за деца, които да се катерят, да висят и да се плъзгат. Възрастните могат да се насладят на гледка към залива на Сан Диего, пикник в тревата или на някоя от покритите маси.

Извисяващи се, цветни скулптури на френския художник Ники де Сен Фале предлагат артистичен елемент, а на концесионния щанд се продават закуски и напитки всеки ден от седмицата.

Най-добрият централно разположен парк - Космически парк „Черна планина“, Ранчо Пеньяскитос

Най-добрите паркове в Сан Диего (част 1)
Снимка: wikipedia

Един от най-централно разположените паркове в окръг Сан Диего също е може би един от най-intereсните. Отвореният космически парк Black Mountain предлага редица развлекателни дейности за пешеходен туризъм, планинско колоездене (в комплект със станция за ремонт на велосипеди), конни пътеки и дори планерно пристанище за делтапланеризъм и парапланеризъм.

Достъп до върха за 360-градусови гледки от Hilltop Community Park - помислете за места за пикник, баскетболни игрища, детска площадка и огромно зелено пространство. Освен това, пътеката Jas Arnold за всички хора е достъпна. Когато дойде пролетта, калифорнийските люляци цъфтят и се появява „син килим“. Тук могат да бъдат забелязани повече от 80 вида птици, включително редки като Калифорнийски гнатолов и Северна хариера. Елени също са забелязани.

Най-добрият достъпен парк - Парк Балбоа, Сан Диего

Най-добрите паркове в Сан Диего (част 1)
Снимка: wikimedia

По-голямата част от павираните повърхности на Balboa Park и широките тротоари означават, че ползвателите на инвалидни колички и тези с ограничена подвижност също могат да се насладят на класическо преживяване в Сан Диего. Паркът е дом на многобройни музеи, пространства за представления, ресторанти, градини и други атракции, заради които човек може лесно да прекара цял ден в парка. Някои музеи и забележителности (включително зоологическата градина в Сан Диего) предлагат пропуск за лицата, които придружават човек с увреждане. Други, включително Центърът за научни изследвания на флота и Природонаучният музей, са програми за хора с различни нужди. Обадете се предварително, за да попитате. Достъпен паркинг в близост до трамвайна спирка, който се движи на всеки десет минути до различни спирки в парка, е на разположение на Federal Lot, Inspiration Point Lot, Organ Pavilion Lot и Palisades Lot. Инвалидни колички и скутери могат да бъдат наети от Центъра за посетители.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин