Най-голямата рамка за снимки в света разказва историята на Дубай - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-голямата рамка за снимки в света разказва историята на Дубай
Автор: Peika.bg
Най-голямата рамка за снимки в света разказва историята на Дубай
Снимка: flickr/Ankur P

Всеки град има свои специфични архитектурни забележителности – някои от тях могат да бъдат доста необичайни, точно както тази, която ще ви представим сега.

Когато става въпрос за модерния и бързо развиващ се Дубай, всички забележителности са доста нови. Градът става все по-популярна дестинация и всяка година привлича милиони туристи от цял свят, а една от най-новите му атракции е доста нетипична  150-метрова рамка за снимки.

Тя се намира в красивия парк Забеел и бе открита официално на 1 януари 2018 г. Огромната структура е със златист цвят, а огледалата, поставени по нея и стъклен под, я правят още по-забележителна.

Гигантската рамка не е атракция за посетителите само през светлата част на деня, но и през нощта, защото е осветена. Двете 150-метрови прозрачни кули са свързани с 93-метров мост, където посетителите могат да се насладят на 360-градусова панорамна гледка към града. За сравнение – височината на рамката може да се сравнява с 50-етажна сграда.

Най-голямата рамка за снимки в света разказва историята на Дубай

Проектът разказва историята на миналото, настоящето и бъдещето на Дубай чрез мултимедийни презентации, които показват преобразяването на града от бедно рибарско селище в модерен мегаполис. За да посетите рамката, разбира се, ще са ви необходими билети. Те могат да бъдат закупени от онлайн платформата на Дубай Сафари парк.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин