Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (1 част) - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (1 част)
Автор: Александра Любова
Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (1 част)

Ще ви дадем интересни предложения за фестивали в Европа, които ще внесат разнообразие и ще оставят хубави спомени и интересни снимки. Европа крие страхотни места и неверояни забавления. Вие изберете кои от тях да посетите.

БРЮКСЕЛСКИЯТ ФЕСТИВАЛ НА КОМИКСИТЕ

Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (1 част)

Кога:  13 - 15 септември 2019 г.

Къде: Парк дьо Брюсел и BOZAR (Rue Ravenstein 23) Брюксел, Белгия

Уебсайт

Задължително за всички фенове на комикси! Този фестивал в Брюксел е за експерти и аматьори, млади и стари. Тук всеки любител на изкуството ще намери по нещо интересно. Това място с ярки изображения и истории, обещава много дейности, семинари, експонати, както и  възможност за получаване на автографи.

Основните издатели създават магазин на фестивала заедно със стотици комици и автори, които ще продават и подписват своите книги. Това е "анимиран" фестивал (не само за това, което се намира на страницата), където се представят музикални изпълнения и илюстрирани лекции. Това включва уникални изпълнения, в които автори ще завършат комиксите, картините и историите пред публика. Секцията на конференцията включва журналисти, художници и фенове, които се събират, за да дискутират въпроси, да разширят изкуство си и да открият какво се случва и идва в света на комиксите. Също така предлага филми, видео и игри, четения и творчески дейности за деца, където те могат да произвеждат свои собствени манга или да разкрият тайните на занаята. Докато сте в Брюксел, не забравяйте да посетите Белгийски център за комикси - Музей Брюксел в Rue des Sables 20, който е отворен всеки ден от 10:00 до 18:00 ч.

ИСТОРИЧЕСКИ ФЕСТИВАЛ В ЩАЙЛИНГЕН

Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (1 част)

Кога: 14 - 15 септември 2019

Къде: Appelscha, Холандия

Уебсайт

Този очарователен фестивал връща времето, когато община Ooststellingwerf съществувала като свободна държава - от 1300 до 1500 г. На Денизънс е дадена необикновената позиция да не се налага да служи на херцог или цар. Вместо това са избрани "режисьори" от селата на региона, за да администрират нещата. Първият фестивал е открит през 2017 г. - по повод отбелязването на 500-ната годишнина на Ooststellingwerf като държава - със специални средновековни ефекти.

В продължение на два дни участниците са върнати 500 години назад, за да отпразнуват старата Свободна държава в северната част на Холандия. Районът се намира в провинция Friesland. Фестивалът през 2017 г. включва президентски избори, в които гласуват само децата! В резултат на това честта се пада на Tibbe the Cat. Другите кандидати - кон и кучето Бо. Децата получават и урок по история за времето, през което хората живели със специална музикална програма, която съчетава историческите факти с народната музика. Докато се вписва в специфичните аспекти на своята история, този фестивал се провежда на разбираем език.

При празнуването на 200-годишния период на свободна държава, супата се сервира в купички за хляб и всички храни и напитки са местни и натурални. Организаторите се стремят да сведат до минимум отпадъците - което всъщност е в съответствие с днешното време. Бирата е също "чиста" и без химикали, напитките се сервират в стъклени буркани или в рециклирани кутии, докато всички храни и ястия се плащат със специални "държавни монети", които купувате. Музикантите свирят само на акустични инструменти, а декорациите са от рециклирани материали или са биоразградими.

REEPHERBAHN ФЕСТИВАЛ, ГЕРМАНИЯ

Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (1 част)

Кога: 18 - 21 септември 2019 г.

Къде: Хамбург, Германия

Уебсайт

Фестивалът Reeperbahn съчетава разнообразна гама от новооткрити международни таланти с програма, състояща се от широк спектър от теми от съвременния прогресивен музикален пазар. От 18 до 21 септември над 900 индивидуални събития очакват фенове, журналисти и търговски представители в много места, обещавайки както вълнение, така и вдъхновение. От дебюта си през 2006 г. фестивалът Reeperbahn се превърна в едно от най-важните места за срещи в света на музиката и демонстрира как една буйна музикална програма може да се комбинира с интересите на музикалната индустрия и социалните инициативи.

Освен около 600 концерта на международни изпълнители, програмата включва и формати на визуалното изкуство и виртуалната реалност, както и тематично разнообразна гама от филми и литература. Разделът „Дискурс“ предоставя също платформа за социални и културни дебати, както и информация за навлизане в музикалната индустрия. Фестивалното селище в Хайлигенгейстфелд е центърът за подобни теми, както и много други. В рамките на сесиите, витрините, мрежовите събития и наградите, посетителите на индустрията на фестивала Reeperbahn могат да слушат, преосмислят и опитват музика.

За първи път тази година събира едно фантастично откриващо събитие, което представя на едно място международни изпълнения на живо, както и гости от музикални среди и медии в шоуто DOORS OPEN, стартирайки четиридневния празник на музиката в Хамбург. Ще бъдат представени и изтъкнатите членове на журито на конкурса за таланти ANCHOR, както и шест номинирани.

Това е чудесно място да се открият млади художници и артисти от различни жанрове, включително поп, рок, фолк, електро, хип-хоп, соул, джаз и нови автори на песни.

МЕРКАТ ДЕ MUSICA VIVA ДЕ VIC

Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (1 част)

Кога: 18 - 21 септември 2019 г.

Къде: Вик, Испания

Уебсайт

Mercat de Música Viva de Vic е място за професионални срещи за всички сектори на музикалната индустрия. Витрина за идеи, които се развиват от обмена на информация между композитори и групи, културни мениджъри и музиканти, музикалния бизнес и неговата публика.

В продължение на четири дни всеки септември от 1989 г.насам град Вик събира представители на всички области на музиката от цял ​​свят, за да видят нови разработки, да посещават форуми, да обменят знанията си и да купуват и продават музика.

Пазар, който е преодолял разстоянието между континентите, който позволява обмен на културни и музикални инициативи. Базирайки се в Южна Европа, MMVV събира международни мрежи от професионалисти.

По отношение на Испания, Вик предлага на всички автономни общности шанс да представят своите групи и да създадат основи за сътрудничество и обмен - събитието е единственото по рода си в цялата страна.

В рамките на Mercat de Música Viva de Vic също се провежда MVLAB, който е място за срещи на художествени ръководители, фестивали, институции, частни компании, промоутъри, агенции, лейбъли и всякакви професионалисти от музикалната индустрия. Основните цели са да се улесни развитието на бизнеса, да се обмени опит и ноу-хау, да се генерира бизнес и да се допринесе за иновациите и професионалното развитие на сектора. MVLAB се материализира в търговски панаир, предназначен за професионалистите, който включва витрини, мрежови събития и конференции и презентации за улесняване на обмена на знания и професионалното развитие. Mervata de Música Viva de Vic съставя специфична музикална програма за професионалните делегати, с изключителни витрини на върха на общата програма.

Mercat de Música Viva de Vic е събитие в музикалната индустрия, което се провежда в Вик и привлича голям брой публика и професионалисти, заинтересовани от най-висококачествената музика на живо.

Програмата включва всички стилове и е предназначена за широка аудитория. Програми, разпределени из целия град, с както безплатен, така и платен достъп, и четири дни музика на живо превръщат град Вик в центъра на музикалната и културна дейност на страната.

Тази година е 31-то издание на Mercat de Música Viva de Vic, което е незаменима дата за музикалната индустрия на страната. 

ВЪЛНУВАЩ РЕНЕСАНСОВ ФЕСТИВАЛ - ФЕЙТ ДЮ РОЙ ДЬО ОЙСЕУ В ПУЙЕН-ЕН ВЕЛАЙ, ФРАНЦИЯ

Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (1 част)

Кога: 18 - 22 септември 2019 г.

Къде: Le Puy-en-Velay, Франция

Уебсайт

В продължение на четири дни градът Puy-en-Velay в региона на Haute Loire се преобразява в ренесансов стил: С битки, стрелби с лък, музика, пазари, средновековни кухни, костюмирани хора, войници, занаятчии и поклонници от всякакъв вид. Има веселби, възможност да научите някои занаяти, да преживеете духа на 16 век.

От началото на празничния сезон стремежът към автентичност е лайтмотив на организаторите. Независимо дали костюми, ежедневие, занаяти, готвене, военни лагери, музика и танци...  забележителностите и звуците на Птичия крал трябва да "дишат" шестнадесети век.

Всяка година Le Puy-en-Velay е истински мащабен урок по история за много училища. Следователно е пълно с ученици, които обхождат навсякъде и се възползват от възможността да се запознаят с всякакви събития от миналото.

От работилницата по калиграфия, през изучаването на аромати, растения, оръжия, железария и завършване с игри от отминалото време, "гмуркането" в Ренесанса е пълно ...

Fete du Roi de l'Oiseau първо стартира в 1986 г. Фестивалът винаги започва със симфония на ренесансова музика. Освен необходимите крайпътни щандове и улични изпълнители, можете да закупите билети за  томбола. Един щастлив победител ще получи ваучер на стойност €80, валиден за продукти, продавани на щандовете на пазара на Ренесанса. Можете да станете свидетели на старинни борби, да гледате театрите на "Енигмата на кокиларите" и всичко да завърши с неделния парад. Не пропускайте величествената церемония на коронясването на новия крал - за целта трябва да резервирате място в аудиторията, където има само 800 такива.

ФЕСТИВАЛ SENEFFE В ЗАМЪКА СЕНЕФЕ, БЕЛГИЯ

 

Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (1 част)

Кога: 20 - 22 септември 2019 г.

Къде: Сенефе, Белгия (42 километра от Брюксел)

Уебсайт

Този фестивал е създаден преди 10 години и се е развил през годините. Миналата година над 6000 души са отишли да празнуват в Сенефе. Това е резултат от динамична и стимулираща солидарност на гражданите; 200 доброволци от всички възрасти и от всички сфери на живота са в услуга на фестивала за един уикенд. Събитието се провежда с подкрепата на община Сенефе и в полза на местните асоциации. 3 дни музикална интензивност, всички на редуващи се сцени (отпред и отзад на замъка). Къмпинг се появява в 2019 г., за да посрещне нарастващия брой посетители за целия уикенд.

В петък, на 20-ти септември 2019 г., Сенефе ще посрещнат няколко групи. От 2017 г. фестивалът иска да разшири своята музикална вселена и предлага белгийски композиционни групи. Денят на 21 септември 2019 г. ще бъде посветен на поп / рок / културата. Програма  ще се хареса на всички възрасти, за да може всеки да се наслади на празник със семейството и приятелите си. През  т.г., за да отпразнуват своите 10 години, те разширяват фестивала с трети ден. Неделя, 22 септември ще бъде още по-семеен ден. Ще се организират дейности за деца, артистични представления, както и концерти, които ще обединят всички възрасти.

ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО РИОХА - ФЕСТАС ДЕ САН МАТЕО

 

Най-интересни събития и фестивали в Европа. Какво предстои? (1 част)

Кога: 20-27 септември 2019 г. (главният ден е 21 септември )

Къде: Logroño, Испания

Уебсайт

Логроно организира церемония, на която се представя новата реколта под покровителството на Дева Мария от Валванира - Ла Риоха. Това е основната дата на фестивала за вино в Риоха, а за една седмица можете да опитате вкусни гастрономически деликатеси, да гледате фойерверки, спорт и да посетите концерти.

В деня на Сан Матео, 21 септември, в парка Paseo del Espolon, можете да видите церемонията, на която гроздето от различни лозя се носи от стотици деца и се изсипва в голям варел за вино. Излезте рано, за да имате добро място от което да виждате всичко. Районът е пълен с хора, а събитието започва около 12 часа, така че се опитайте да бъдете там най-малко един час предварително. След това двама мъже, облечени в костюми, боси, тъпчат грозде в голяма дървена вана. С кръгови и танцови движения, докато може да запълни една кана с първия сок, който ще бъде предложен на статуята на Дева Мария на Valvanera. Това е тържествена церемония, която можете да набл'давате, когато посетите фестивала на реколтата на виното Rioja. Ще можете да опитате гастрономически продукти и да видите някои неща, които са обичайни за този регион и Logroño. Като турнира "Сан Матео пелота", музика на живо по улиците, фойерверки и много други.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин