Най-интересните забележителности в Неапол - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-интересните забележителности в Неапол
Автор: Елена Исаева

Пиаца дел Плебишито:

Този грандиозен площад е един от най-големите в Неапол и е заобиколен от значими сгради, включително Кралския дворец, базиликата Сан Франческо ди Паола и Палацо Салерно. Това е чудесна отправна точка за разглеждане на града.

Най-интересните забележителности в Неапол
Снимка: pixabay.com

Подземието на Неапол (Napoli Sotterranea):

Потопете се под повърхността на Неапол, за да откриете скритата му история в подземните тунели и пещери. Обиколки с екскурзовод водят посетителите през древни акведукти, катакомби и тунели, датиращи от гръцки и римски времена.

Кастел дел'Ово:

Този крайбрежен замък е една от най-старите сгради в Неапол, датираща от 12 век. Той предлага панорамна гледка към залива на Неапол и в него се помещава Музеят на етно-праисторията.

Помпей и Херкулан:

Само на кратко пътуване с влак от Неапол, тези древни римски градове са били погребани от изригването на вулкана Везувий през 79 г. сл. Хр. Посетителите могат да изследват забележително запазени руини, включително храмове, къщи и фрески, замръзнали във времето.

Везувий:

Въпреки че технически е извън Неапол, посещението на емблематичния вулкан е задължително за приключенските пътници. Разходка до кратера за спираща дъха гледка към залива на Неапол и околния пейзаж.

Музей Каподимонте:

Разположен в грандиозния Бурбонски дворец на Каподимонте, този музей се гордее с обширна колекция от неаполитанско и италианско изкуство, включително произведения на Караваджо, Рафаело и Тициан.

Национален археологически музей на Неапол:

Най-интересните забележителности в Неапол
Снимка: pixabay.com

Този музей притежава една от най-обширните колекции от римски артефакти в света, включително съкровища от Помпей и Херкулан, както и древногръцки и египетски артефакти.

Катакомбите на Сан Дженаро:

Разгледайте подземните гробни камери на светеца покровител на Неапол Сан Дженаро. Тези катакомби съдържат раннохристиянски стенописи и представляват интригуващ поглед към миналото на града.

Спаканаполи:

Тази тясна улица минава през историческия център на Неапол, разделяйки го на две части. Той е облицован с магазини, кафенета и исторически сгради, предлагащи оживена атмосфера и вкус на местния живот.

Базилика и манастир Санта Киара:

Този манастирски комплекс от 14-ти век, известен със своята красива облицовка с майоликови плочки, е спокоен оазис в сърцето на Неапол.

Галерия Умберто I:

Тази зашеметяваща търговска аркада от 19-ти век напомня на миланската Galleria Vittorio Emanuele II. Той се отличава с впечатляващи тавани със стъклени куполи и елегантна архитектура, магазини, кафенета и театри.

Улично изкуство в Quartieri Spagnoli:

Разгледайте оживената сцена на уличното изкуство в Quartieri Spagnoli (испанските квартали), където цветни стенописи украсяват тесните улици, отразявайки оживения характер на квартала.

Театро ди Сан Карло:

Като една от най-старите оперни театри в света, Teatro di San Carlo е задължително посещение за любителите на музиката. Посетете представление или направете обиколка с екскурзовод, за да се насладите на пищния му интериор и богата история.

Вила Комунале (Кралска вила):

Този живописен парк по протежение на брега предлага спокойно убежище от оживения град, с буйна зеленина, фонтани и зашеметяваща гледка към залива на Неапол и вулкана Везувий.

Музей на съкровището на Сан Дженаро:

Разположен в катедралата на Неапол, този музей съхранява впечатляваща колекция от религиозно изкуство и реликвите на Сан Дженаро, включително известните ампули с кръвни чудо.

Аквариум в Неапол (Acquario di Napoli):

Разположен в красивата Villa Comunale, аквариумът на Неапол е дом на разнообразен морски живот, включително акули, делфини и тропически риби.

Пиаца дел Джесу Нуово:

Този оживен площад е заобиколен от впечатляващи сгради, включително църквата Gesù Nuovo, известна със своята отличителна фасада и бароков интериор.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин