Най-малкият хотел в света - само за двама - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-малкият хотел в света - само за двама
Автор: Peika.bg
Най-малкият хотел в света - само за двама

2,5 метра ширина и 53 кв.м обща площ – този хотел претендира да бъде най-малкият в света - в него не могат да отседнат едновременно повече от двама души! Ясно е, че там в скоро време няма да се провеждат конференции, но всъщност Ех’хьойзл (Eh'häusl) поддържа постоянен приток на любопитни туристи, търсещи всякакви неповторими изживявания - дори ако изживяването представлява спане в стая, където срещуположните стени са на една ръка разстояние от теб!

Сградата е построена през 1728 г. в баварския град Амберг и първоначално изпълнява важна служба. По онова време женитбата била валидна само ако новобрачната  двойката притежава собствен имот. За целта малоимотните купували Ех’хьойзл. 

Изградено между две други къщи, местенцето не било замислено за обитаване. То е служело като временен адрес, който да угоди на гражданските закони. Веднъж щом пръстените били надянати, помещението можело да се продаде на следващите съпрузи.

Днес сградата е мъничък, но луксозен хотел за двама. Макар и тесен, той е достатъчно висок, за да обема редица различни стаи: спалня, баня, трапезария и хол с камина. При все това място за персонал няма - гостите в хотела остават премного усамотени.

Носи се предание, че всяка двойка, преспала в хотела, ще живее щастлив съвместен живот. Хотелът се намира в град Амберг, на 90 км от Нюрнберг.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте Peika.bg и във Facebook, за да не пропуснете нито едно интересно местенце на планетата!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин