Най-малкият полицейски участък в света - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-малкият полицейски участък в света
Автор: Peika.bg

Общинска постройка с големината на телефонна кабина вече повече от половин век е считана за най-малкия полицейски участък в света... Миниатюрната постройка се намира в Карабел, Флорида, САЩ.

Историята й е свързана само и единствено с прилагането на закона. Построена през 1963 г, като полицейска телефонна кабина, постройката явно е функционирала толкова добре, че била "повишена" в участък. Мини офисът е спечелил заслужена слава благодарение на своята странност, появявайки се в няколко известни телевизионни предавания.

Но разбира се, голямата известност води и до повишения интерес на местните хора към обекта и то не само в положителен смисъл. На няколко пъти мястото е било жертва на вандализъм. Проявите включват както невинни шеги, като редовно преместване на телефона, така и по-сериозни деяния като стрелба с оръжие към кабината.

Всъщност, „участъкът” е срещал такива беди, че е бил изцяло заменян повече от веднъж. Все пак, оригиналната конструкция е запазена и изложена в сградата на местното полицейско управление. Вярвате или не, кабината е по скоро музей, от колкото работещ офис, с главен експонат - своята задълбочена история.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин