Най-невероятните градове в Испания - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-невероятните градове в Испания
Автор: Peika.bg
Най-невероятните градове в Испания
Снимка: pixabay

Испания е една от любимите ни страни, които някога сме посещавали, заради своите очарователни градове, красиви пейзажи, топли хора и забавен нощен живот. Но Барселона, Мадрид и другите големи градове ще ви дадат само част от картината. 

Ако наистина искате да опознаете испанския начин на живот и да се потопите в нагласата „tranquilo, tranquilo“, ще трябва да излезете от утъпкания път. 

Ето най-невероятните места, които можете да посетите по време на пътуването си:

# Бесалу

Най-невероятните градове в Испания
Снимка: pixabay

Този каталунски град не е далеч на север от Барселона, но има невероятна атмосфера, с която малко други градове мгат да се похвалят. От средновековния мост до калдъръмените улици ще се почувствате сякаш сте се върнали в някаква приказна земя по време на вашето посещение. Мястото е всичко, за което може да си помислите, когато си представяте средновековен град. Но едно от най-интересните неща, които трябва да се отбележат тук, е еврейското наследство, което ще видите в еврейските синагоги и еврейската баня - една от малкото оцелели бани от този период в цяла Европа! Не можем да си представим да направите лоша снимка тук...

# Фригилиана

Най-невероятните градове в Испания
Снимка: pixabay

Варосаните тесни улици на Фрихилиана ще ви изпратят у дома със стотици снимки, с които да впечатлите приятелите си. Градът се намира в южната част на Испания, което означава, че климатът остава приятен през цялата година, така че може да бъде чудесно място за разходка през студените зимни месеци! Така нареченото "бяло село в Испания" постоянно е избирано за едно от най-красивите места за посещение в цялата страна и не е чудно защо. Това е и артистичен град, така че ако искате да направите галерия от невевроятни снимки, това е мястото да го направите. Много от ресторантите и баровете имат места на покрива, откъдето можете да наблюдавате невероятните гледки, докато отпивате сангрия и похапвате тапас.

# Лекеитио

Най-невероятните градове в Испания
Снимка: pixabay

Страната на баските открадна сърцето ни заради приятелски настроените хора, вкусните пинчоси и зашеметяващата природа. И въпреки че Сан Себастиан, Билбао и Витория определено са места, които си заслужава да посетите, ще бъде лошо, ако не отделите време да посетите Lekeitio по време на пътуването си. Първоначално малко рибарско селище, днес ще намерите какво да ви зарадва, от готическата базилика до плажовете. Има барове и храна, които са абсолютно божествени. Разбира се, има много други малки баски градове в района и ви препоръчваме да излезете и да разгледате колкото можете повече по време на престоя си там!

# Ронда

Най-невероятните градове в Испания
Снимка: pixabay

За маняците на тема история - Ронда е вашето място. Градът има две различни части: мавританската част и по-късният ренесансов град, който датира от 15-ти век. През последните няколко века двата града са били свързани с каменен мост, който създава впечатляващи картини през каньона, но все пак ще намерите отличителни вкусове във всяка част на града. Определено не пропускайте арабските бани, които са едни от най-добре запазените в цяла Испания! Но се отправете на по-малко от 25 км извън града и ще намерите впечатляващ римски амфитеатър и много други. Ако наистина искате да се потопите в пластовете на испанската история, не можем да препоръчаме по-добро място.

# Солер

Най-невероятните градове в Испания
Снимка: pixabay

Майорка и други крайбрежни места в Испания често могат да бъдат известни със своя пиянски туризъм и купони, но това изглежда все още не е засегнало Солер, за щастие, въпреки факта, че градът е лесен за достигане от Палма. И между плажовете, кафенетата на открито и много други, вие със сигурност ще намерите какво да обичате в това малко ваканционно място. Всъщност, ако търсите европейски чар, малко са местата, които да се доближат до това! Не забравяйте да опитате невероятните морски дарове, докато сте тук и да се потопите в малко слънчеви лъчи – със сигурност ще накарате всичките си колеги да ревнуват.

Това, разбира се, са само няколко от малките градове в Испания, но те са едни от най-автентичните, интересни и забавни за посещение. От храната до културните изживявания със сигурност ще прекарате страхотна ваканция. Както биха казали испанците, buen viaje!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин