Най-симпатичните и странни атракции по летищата - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-симпатичните и странни атракции по летищата
Автор: Иван Чорбаджийски
Най-симпатичните и странни атракции по летищата
Снимка: Changi Airport

Противно на разпространеното мнение летищата могат да бъдат забавни и интересни места, дори и да имате 14 часа престой. Има и уловка все пак – трябва да сте попаднали на някое от следващите летища с неочаквани, симпатични или просто шантави атракции, с които се предполага да запълвате времето си.

Посетете музей

Къде: Летище Схипол, Амстердам, приземно ниво

Какво: Националният музей в Амстердам (Rijksmuseum) откри през 2002 г. първия в света летищен музей. Постоянната колекция на музея на летище Схипол се състои от 10 платна на холандски художници, а през годината различни експонати от Националния музей пристигат на гости във временни експозиции. Вход свободен.

Бъдете омагьосани от морето

Къде: Международно летище Ванкувър, Канада, ниво 3 и 4

Какво: Аквариумът на Ванкувър е разположил два огромни басейна с морски обитатели, така че докато чакате за полета си, да можете да се запознаете с водния живот на щата Британска Колумбия. Тук ще видите над 800 вида морски обитатели, сред които анемонии, морски звезди и медузи.

Гледайте 4D кино

Къде: Международно летище Хонконг, Терминал 2

Какво: Най-големият 4D екран в цяла Азия. Тук филмите вървят не само с очила за 3D, но и с куп специални ефекти, като вятър, мъгла и водни пръски.

Почистете зъбите си

Къде: Летище Гуарулос, Сао Пауло

Какво: Ако ще посещавате Световното по футбол в Бразилия и чак на летището в Сао Пауло се сетите, че наскоро не сте посещавали зъболекаря си, спокойно! Тук на съвсем прилични цени ще почистят, избелят и прегледат зъбите ви.

Разгледайте останки от динозавър

Къде: Летище Пиърсън, Торонто, Терминал 1

Какво: Кралският музей на Онтарио любезно е предоставил тези древни кости на динозаври за удобство и развлечение на пътниците от закъсняващите полети. Сякаш сте попаднали в стоп-кадър от „Джурасик парк“. Бррр!

Порадвайте се на пеперудите

Къде: Летище Чанги, Сингапур, Терминал 3

Какво: Градината на пеперудите е част от Пътеката на природата на летище Чанги в свръхмодерния Сингапур. Това е мястото, на което да подишате малко чист въздух и да се насладите на 47 вида пеперуди, които летят свободно край висящи цветя и палмови дървета. Има дори и водопад.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин