Най-срамните тайни на пътниците - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-срамните тайни на пътниците
Автор: Мария Ангелова
Най-срамните тайни на пътниците

Пътуването със самолет вече не е това, което беше. Независимо дали ще ви се наложи да пътувате до смрадлив, пиян като талпа или завземащ цялото пространство (и въздух) пътник, вече има немалко интернет сайтове, форуми и групи във фейсбук, в които да дадете воля на напиращия гняв и желание за публично унижение. И тайните на досадните пътници стават публични.

Нарича се посрамване на пътници (passenger shaming) и подканя към споделяне на истории и снимки както анонимни разгневени стюардеси, така и изтерзани пътници.

Пред NBC Шон Катлин, която от 6 години е стюардеса, споделя истории от блога си Rants of a Stassy Stew и фейсбук групата си Passenger Shaming. От хора, които не пускат водата в тоалетната, до майки, които преобличат бебетата си на седалките и оставят мръсния памперс в джоба на седалката. Може би най-странната (почти невероятна) история обаче е за мъж, който влязъл в тоалетната, за да пуши крек (кокаин), подпалил си косата и активирал противопожарната аларма. 

Друг подобен проект е Flights From Hell, където също можете да си споделяте на воля и да получите съчувствено потупване по рамото. Поне ще сте сигурни, че не сте сами в самолетната си агония.

Но защо се случва всичко това? Клаудия Хелена Окси, мениджър на летище Кенеди в Ню Йорк, коментира, че причината е в промяната на пътниците и недобро обучение на персонала през последното десетилетие. „Качеството на пътниците сериозно се е понижило,“ заявява Окси.

Така че следващия път, когато се озовете до ревящо бебе, крака, качени върху облегалката ви, или чисто и просто неземна кочина, вече знаете къде да споделите снимката на нахалника.

Не че ви подстрекаваме...

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук, за да не пропуснете нищо от Peika.bg!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин