Най-старият ресторант в света, който никога не е спирал да работи - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-старият ресторант в света, който никога не е спирал да работи
Автор: Peika.bg
Най-старият ресторант в света, който никога не е спирал да работи
Снимка: wikipedia.org

Сигурно не подозирате къде се намира най-старият ресторант в света, който не е спирал да функционира от деня на създаването му.

Той е основан в Мадрид през далечната 1725 г. и посреща гости и до днес. Ресторантът се казва „Субрино ди Бутин”, което в превод означава „Племенникът на Бoтин” и през 1986 г. влиза в книгата на „Гинес” като най-старият ресторант в света. За да получи тази титла, е трябвало той да носи едно и също име, да не се е местил на друго място и да не е бил временно затварян - „Субрино ди Бутин” отговаря на всички критерии на книгата на Гинес.

Историята му ни връща в първата четвърт на XVIII в., когато френското семейство Бутин са първите собственици на ресторанта, над който имало и страноприемница.

Най-старият ресторант в света, който никога не е спирал да работи

Ресторантът е поет от семейство Гонзалес чак през 1930 г. и е място, където семейните традиции се ценят високо. Това личи от обзавеждането – много от предметите са старинни оригинали, а други носят индивидуален почерк.

Ресторантът отваря всеки ден точно в 13 часа и е прочут с перфектната си испанска кухня. Там все още се готви в оригиналната пещ от 1725 г.

Най-старият ресторант в света, който никога не е спирал да работи
Снимка: Flickr.com

Ресторантът се намира на „Пласа Майор” в Мадрид. Преди години мястото било арена на кървави кориди и показни процеси на испанската инквизиция. Днес обаче площадът е любимо място за срещи. Там е пълно с ресторантчета, кафенета, магазинчета за сувенири, но малко са туристите знаят, че на Пласа Майор се намира най-старият ресторант в света!

Почти всичко в района е реставрирано, а малките калдъръмени улички са на стотици години и на всяка крачка се откриват истински съкровища!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин