Не си хващайте за гадже пътешественик - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Не си хващайте за гадже пътешественик
Не си хващайте за гадже пътешественик
Снимка: Vinoth Chandar

Тези хора са с рошава коса, изсветляла от слънцето. Кожата им отдавна не е светла както преди. Дори не е леко загоряла. Тя има тен на няколко пласта, рани и ухапвания тук-там. Но за всяка линия по кожата им има по една интересна история.

Не си хващайте за гадже пътешественик. Трудно е да им се угоди. Обичайната вечеря плюс кино в мола ще ги извади от нерви. Душата им жадува нови преживявания и приключения. Няма да се впечатлят от новата ви кола, екстравагантната ви козметика или скъпия ви часовник. По-скоро биха изкатерили скала или скочили от самолет, отколкото да ви слушат да се фукате за тях.

Не излизайте с пътешественици, защото ще ви карат да купувате билет за самолет всеки път, когато има разпродажба на последни седалки. Няма да отидете заедно в най-култовия клуб в града. И никога няма да платят над 100 долара за най-модерния диджей, защото знаят, че един уикенд по клубовете се равнява на една седмица на някое доста по-вълнуващо място.

Вероятно те не могат да се хванат на сериозна работа. Или си мечтаят да я напуснат. Те просто не искат да си скъсват задника от работа за сбъдването на нечия чужда мечта. Имат си собствена и работят за нея. Работят на свободна практика. Изкарват пари от дизайн, фотография, писане или нещо друго, което изисква въображение и креативност. Не им губете времето да им разказвате за собствената си скучна работа.

Не си хващайте за гадже пътешественик. Те вероятно са захвърлили настрани образованието си и са започнали да се занимават с нещо съвсем различно. Станали са йога учители или инструктори по гмуркане. Не са сигурни кога ще получат следващия си хонорар. Но пък не работят като роботи по цял ден. Излизат навън и взимат онова, което им предлага животът. И предизвикват вас да направите същото.

Не излизайте с пътешественици, защото те са избрали живот под знака на несигурността. Нямат план за живота си или постоянен адрес. Тръгват накъдето ги отнесе вятърът и следват сърцето си. Танцуват в собствен ритъм. Не носят часовник. Дните им се водят от слънцето и луната. Когато вълните ги призоват, животът спира и за момента нищо друго няма да има значение. Но знаят, че сърфът не е най-важното нещо в живота.

Не излизайте с пътешественици, защото те са склонни да казват това, което мислят. Никога няма да се опитат да впечатлят приятелите или родители ви. Умеят да уважават, но не се страхуват да водят спорове за глобални теми или социална отговорност.

Те никога няма да имат нужда от вас. Знаят как да си разпънат палатката, могат да готвят добре и няма нужда да ги водите на вечеря. Нито пък те ще ви заведат. Те са прекалено независими и не ги интересува дали ще пътувате с тях или не. Заети са да живеят в настоящето. Говорят си с непознати. Ще срещнат много интересни хора, които мислят като тях, за да споделят мечтите и страстите си с тях. Ще ги отегчите.

Така че никога не излизайте с пътешественици, освен ако не можете да издържите на темпото им. И ако неволно се влюбите в някой, не смейте да го задържате. Пуснете го на свобода.

Текстът оригинално е публикуван в блога www.lovethesearch.com и е преведен на десетки езици.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин