Неизвестната сестра на Пикаещото момченце в Брюксел - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Неизвестната сестра на Пикаещото момченце в Брюксел
Автор: Петя Димитрова
Неизвестната сестра на Пикаещото момченце в Брюксел

Да си най-известната туристическа забележителност в един град не е лесна работа. Питате ли се какво й е на Айфеловата кула с всички туристи, които ежедневно се изкачват по нея? Или на Биг Бен с безбройните насочени срещу него фотоапарати?

Да не говорим за Пикаещото момченце (Manneken Pis) в Брюксел! Представяте ли си колко неудобно се чувства с всички тези погледи, вперени в него...

Но има и по-лоша съдба – да бъдеш неизвестният роднина на най-прочутата забележителност в града.

Знаете ли, че Пикаещото момченце си има сестра? Много от посетителите на Брюксел са изненадани да се запознаят с нея или просто я пропускат, защото не са и чували, че съществува.

Тя се нарича Jenneken Piss, или Пикаещото момиченце, и е доста по-млада от известния си батко. Създадена е през 1985 г. от скулптора Денис-Адриан Дебюври и представлява бронзова фигура на малко пикаещо момиченце. Подобно на Манекен Пис, тя се намира в центъра на фонтан в близост до централния площад Гран Плас. За нейна зла участ мястото, на което са я поставили, е сравнително скрито. Дори някои от жителите на града не са наясно с това как да я намерят.

Смята се, че ако човек хвърли монета във фонтана, ще се радва на безкрайна любов.

Полезна информация: Ако искате да се срещнете с Пикаещото момиченце, трябва да тръгнете от Гран плас през галерията Сен Юбер (St. Hubert) в посока Рю Ньов (Rue Neuve). Фонтанът се намира на втората пресечка на Rue des Bouchers. Точният адрес е Impasse de la Fidélité, 10.

 

Тази статия ви беше интересна? Последвайте ни и във фейсбук за още любопитни истории на места, неща и хора!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин