Нели Миленова за страстта към кулинарията и здравословното хранене - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Нели Миленова за страстта към кулинарията и здравословното хранене
Автор: Александра Любова
Нели Миленова за страстта към кулинарията и здравословното хранене

Днес ще ви срещнем с Нели Миленова. Едно момиче, от което струи вдъхновение и желание да създава с ръцете си чудни красоти, било то кулинарни или такива, в които ще ви омае с думи или снимки.

Здравей, Нели. Представи се за нашите читатели и разкажи малко повече за себе си.

Здравейте. Казвам се Нели и съм на 31 години. Живея в София. Завършила съм печатни комуникации в Университет по библиотекознание и информационни технологии (Унибит) и в момента се занимавам със създаване на съдържание на кулинарният си блог за рецепти и полезни съвети и също така давам онлайн уроци по литература, творческо писане и английски език. Не съм семейна и все още нямам деца, но смятам, че всяко нещо се нарежда с времето си.

Нели Миленова за страстта към кулинарията и здравословното хранене

Коя е най-голямата ти страст?

Освен кулинарния блог, който пиша, се запалих по фотографията. Тя и преди това ми беше страст, но снимането на ястия по най-вкусния начин ме предизвика да се развивам.

Другата ми голяма голяма страст е литературата. Пиша откакто се помня и се запалих покрай любовта към четенето – любими ми бяха фентъзи книгите и обичах да пътувам във вълшебните им светове. Отначало започнах да пиша стихове и разкази, но скоро осъзнах, че искам да се заема с нещо по-голямо. В момента пиша първия си фентъзи роман и много се вълнувам. Процесът е голямо предизвикателство и приключение за мен, но предизвикателствата не ме плашат. Напротив – предизвикват ме да дам всичко от себе си.

Любовта към кулинарията се вижда, но какво смяташ за пътешествията?

Обожавам да пътувам - за мен всяко място си има уникален чар и магия, както и своя история. Обичам да създавам неща и в свободното си време изработвам различни видове хендмейд сувенири, които най-често подарявам на приятели и роднини.

Нели Миленова за страстта към кулинарията и здравословното хранене

Как откри своята любов към готвенето?

За пръв път влязох в кухнята още в ранна детска възраст. Не помня точно кога е станало, но винаги ми е било интересно да се въртя около баба ми в кухнята и да й помагам. Беше ми интересно да се занимавам с нещо, което хем е интересно, хем резултатът после ще зарадва цялото ми семейство. Тя в началото ми даваше прости задачи - да беля картофи, да режа зеленчуци и други подобни - и винаги казваше, че няма да се справя. Обаче аз се справях и тя започна да ме учи на онова, което всяка жена трябва да знае, за да бъде магьосница в кухнята. Постепенно се научих как да меся погача, да правя баница и козунак, да приготвям агнешко месо и риба, както и кои са правилните подправки за дадено ястие или продукт.

Кулинарните приключения не спираха и не се ограничаваха със ставащото в кухнята, защото баба и дядо имаха градина. Те ме научиха на много за отглеждането на различни видове плодове и зеленчуци, както и че най-вкусно е онова, което си отгледал сам.

Баба ми даде първите кулинарни уроци, като най-ценният от тях е как да приготвям ястията така, че хората да си оближат пръстите. Така, неусетно забавлявайки се с баба в кухнята, разбрах, че готвенето ми харесва – дотолкова, че да го превърна в своя страст.

От къде черпиш вдъхновение?

Моето вдъхновение се крие в успеха – когато успея да изпълня рецептата, която се върти в главата ми. Усещането да видиш готовото ястие, което допреди това е съществувало само във въображението ти, е неописуемо. Ако успея да направя дадено ястие перфектно на вкус изпитвам огромно удоволствие и радост. Още повече ме радва, когато другите опитват приготвеното от мен и го харесат. Вдъхновявам се от всичко – дори красиви гледки или щастливи мигове. Смятам, че храната трябва да носи добро настроение.

На какви продукти залагаш най-много и имаш ли любими?

Нямам любими традиционни продукти, но за моята слабост – кето диетата – имам доста. Харесвам ядковите брашна- бадемово, кокосово, орехово - както ядковите млека, но може би най-любимо от всички продукти ми е маслото. С него всяка рецепта става по-хубава!

Какво искаш да научиш всеки, който следи с интерес твойте рецепти?

В кулинарията се стремя да променя начина си на живот и да помагам на другите да открият магията на здравословното хранане като улесня ежедневието им с лесни и вкусни рецепти. Стремя се да показвам, че по-здравословната кухня е за предпочитане в дългосрочен план, защото здравословната храна е по-полезна за здравето ни.

Моята цел е да мотивирам хората да се хранят по-добре и да не се плашат от готвенето в кухнята, както и да разпространявам качествени продукти от български произовдители.

Повече от всичко най-вече искам да съм полезна на другите с моя опит и кулинарните си съвети.

Интересни рецепти от Нели Миленова може да намерите на нейния блог, както и в Instagram страницата й.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин