Необикновеното „естествено спа“ на Азорските острови - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Необикновеното „естествено спа“ на Азорските острови
Автор: Peika.bg
Необикновеното „естествено спа“ на Азорските острови
Снимка: flickr/Ajay Suresh

В най-западната точка на Сао Мигел, най-големият от Азорските острови, е разположен горещ серен извор. 

Мястото е привлекателно за туристите и местните и се използва още от времето на първите заселници в Португалия през XV в.

Наличието му не е чак толкова необичайно, тъй като островът е вулканичен и там все още се случват геотермални процеси. Азорските острови, и най-вече Сао Мигел, винаги са били известни със своите топли минерални извори и естественото си спа

Сигурно се питате какво ли прави топлите извори на Понта де Ферариа толкова уникални? Е, тук е мястото да споменем, че тайната не се крие в температурата или предполагаемите лечебни свойства. Тайната е, че те се намират в самия океан!

Необикновеното „естествено спа“ на Азорските острови
Снимка: flickr/Ajay Suresh

Там скалистият западен бряг оформя естествен плувен басейн, който е защитен от базалтови скали и подхранван от няколко хидротермални отвора. Комбинацията между солена океанска вода и топли минерални води е изключително необичайна и рядка. Точно това съчетание се оказва много полезно при лечение на всякакви възпаления на костната система.

Ако искате да посетите това място обаче, имайте предвид, че трябва да внимавате с метеорологичните условия в съответния ден. Например когато горещият пролетен поток оказва влияние върху океана, това може да доведе до опасни вълни. Трябва да се има предвид също, че при най-ниските приливи водата може да бъде неприятно гореща.

Когато времето е спокойно и басейнът е притихнал и топъл – студената вода на Атлантическия океан се смесва с естествената топлина на термалния извор и като резултат се появяват идеалните условия за най-забележителното натурално спа.

Ако не сте сред любителите на природните дадености и скалните стени на естествения басейн ви носят лек дискомфорт, то можете да се възползвате от условията и услугите на близкия спа център, който също ползва топлите води на Понта де Фераррия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин