Неписаните правила на нудизма (част 1) - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Неписаните правила на нудизма (част 1)
Автор: Peika.bg
Неписаните правила на нудизма (част 1)

Колкото и да е странно, нудизмът все още е тема на обществени противоречия. 

За едни е нещо естествено, за други табу, а на трети им се иска, но така и не се престрашават. Голотата обаче е позволена само на нудистките плажове и в някои страни дори може да получите доста солена глоба, ако нарушите това правило. 

Ето и някои неписани правила и етични норми що се отнася до нудизма.

1. Разполагайте се на уважителна дистанция 

На нудистките плажове не се позиционирайте прекалено близо до останалите посетители. Също така носете всичко, което ще ви е нужно, защото обикновено на тези плажовете няма много екстри. 

2. Не се вторачвайте в околните

Натрапчивото взиране в някого е смущаващо и се смята за невъзпитано, където и да сте, а на нудистки плаж е съвсем недопустимо. Слънчевите очила са удобна дегизировка за любопитството, но бъдете деликатни. Хората са там, именно заради свободата да покажат тялото си, такова каквото е. Затова по-добре се насладете на слънцето и морето.

3. Внимавайте със снимките

Снимането на нудистки плаж се смята за особено рязка намеса в личното пространство и може да ви причини сериозни неприятности. Ако правите пейзажни фотографии, в кадър не бива да попада друг посетител. Ако снимате себе си, също бъдете дискретни.

4. Уважавайте личното пространство

Вероятно ще забележите, че никой не ви обръща внимание. Отвърнете със същото и показвайте уважение и избягвайте навлизане в периметъра на околните. Дори да завържете контакт, спазвайте приемлива дистанция.

5. Общувайте предпазливо

Взирането в голотата или пълното игнориране се смятат за грубост. За да не бъдат маниерите ви грешно възприети обаче, поддържайте предимно зрителен контакт. Ако сте с партньор, близостта ви също не бива да бъде неудобна за околните.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин