Неща за правене в Занзибар (част 1) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Неща за правене в Занзибар (част 1)
Автор: Peika.bg
Неща за правене в Занзибар (част 1)
Снимка: pixabay

Занзибар е идиличен остров, разположен в Индийския океан. Бял пясък, палми и тюркоазена вода създават живописна ваканционна дестинация.

Произходът му като търговска точка означава, че има богат културен микс със силен арабски привкус. Занзибар е известен със своите подправки и резбовани дървени врати, както и с това, че е родното място на Фреди Меркюри. Масайски воини, костенурки, плажове и делфини се смесват, за да създадат уникално тропическо място.

#8. Вижте Jaws Corner

Jaws Corner, кръстен на голямата картина на лице на акула на стената, е свърталището на местните жители на Занзибар. Седят тук, пият арабско кафе и следят местните новини. Ъгълът Jaws и околните алеи са чудесно място да се разхождате и да си купите туристически джунджурии. Атмосферата е фънки и мястото е изпълнено с комбинация от туристи и местни пазаруващи, пиещи кафе.

#7. Маймуни в национален парк Джозани Чвака

Неща за правене в Занзибар (част 1)
Снимка: pixabay

 

Хванете dalladalla, традиционната танзанийска форма на обществен транспорт, до националния парк Jozani. Тръгнете надолу по алеята до информационната колиба и вземете входен билет. Това ще ви даде право и на водач, който ще ви отведе на пешеходна разходка из гората. Докато гидът ви води по пътеката, той споделя много информация за района. Преди да се усетите, ще осъзнаете, че сте заобиколени от маймуни, висящи от дървета над главата ви. Ако го направите по този начин, вместо да правите обиколка, ще ви спести много пари, тъй като входната такса за парка е само $8 US.

#6. Празник на нощния пазар

Всяка вечер от седмицата крайбрежието на Stonetown оживява в градините Forodhani. Миризмите на приготвени на барбекю морски дарове изпълват въздуха, а призивите на уличните продавачи на храна създават фънки атмосфера. Разходете се и проверете какво се предлага, преди да вземете каквото и да е решение, тъй като има толкова много сергии, от които да избирате. Потърсете сирийския производител на шаурма, той често е заобиколен от тълпа от хора, защото неговата шаурма е просто най-добрата. Горещо, прясно приготвено и вкусно. Хапнете го с чаша прясно изцеден сок от захарна тръстика, пресован в чашата точно пред очите ви.

#5. Карайте колело по крайбрежието

Ако сте отседнали близо до Джамбиани, велосипедът е идеалният начин да разгледате местния район. Повечето от къщите за гости могат да организират наем за вас. Тръгнете по крайбрежието и разгледайте плажа, рибарите и местните села. Спрете по пътя за плуване на някой от плажовете с бял пясък или вземете почивка за освежаване в някоя от хижите или къщите за гости, които са скътани навсякъде. Ако имате уморени крака, шофьорите на dalladalla ще ви позволят да качите велосипеда си на камиона и да се возите от около двадесет цента, ако помолите любезно.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин