Нов пешеходен маршрут в Чили обединява 17 национални парка! - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Нов пешеходен маршрут в Чили обединява 17 национални парка!
Автор: Peika.bg

През последните години Чили постигна огромен напредък в опазването на своята невероятна природна красота. Сега кулминацията на природозащитната дейност е маршрутът "Пътят на Парковете" (Ruta de los Parques). Той е с дължина 2800 км и свързва 17 национални парка в цялата страна.

Маршрутът представлява невероятна пешеходна пътека, минаваща през целия път от Пуерто Монт до нос Хорн. В рамките на пътеката са използвани три съществуващи живописни маршрута: Южният път, краят на Световния маршрут и Патагонските канали.

Целта на новия маршрут е запазване и обновяване на огромните площи земя в страната. Това ще помогне за възстановяване на оригиналната екосистема и за изграждане на устойчив туризъм. Създателите на "Пътят на Парковете" се надяват той да бъде международно признат като най-забележителния живописен маршрут в света и по този начин да стане еталон за икономическо развитие, основано на опазването. 

Чили се опитва да съхрани не само земята, но и водата си. През март 2018 г. три нови огромни морски зони бяха обявени за защитени. С тях общият процент на защитените водни зони вече е 40%. Това е най-големият процент в света и означава, че невероятният морски живот никога няма да бъде застрашен от търговския риболов.

По-рано през септември Чили бе обявен за най-добра дестинация за приключенски туризъм в Южна Америка и то за четвърта поредна година на наградите World Travel Awards. 

Повече информация за маршрута, включително GPS-координати и карти, съвети за настаняване и транспорт можете да намерите тук

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин