Нов таен бар, посветен на Nintendo, отвори врати в Токио - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Нов таен бар, посветен на Nintendo, отвори врати в Токио
Автор: Peika.bg
Нов таен бар, посветен на Nintendo, отвори врати в Токио
Снимка: japantimes.co.jp

Токио е известен със своите тайни барове, но сега има още едно „скрито място, което можете да посетите. Става въпрос за кафене, посветено на Nintendo, наречено „84. Създадено от бившия служител на Nintendo Co. Тору Хашимото, това е едно топло и уютно място, изпълнено с сувенири за видеоигри, артефакти, изкуство и някои изненади.

В Токио има много тайни коктейл барове в добре скрити места. Разкриването им е преживяване само по себе си, особено за хората извън града, които се опитват да осмислят малките странични пътища и задните улици на града. Но ако сте готови за по-сладко предизвикателство, опитайте да намерите един от най-новите места в Токио „84.

То не може да бъде открито на карта, няма табели на вратата и е скрито дълбоко в квартал Шибуя. Собственикът Тору Хашимото трансформира бивша закусвалня само за членове за феновете на видеоигри в кафене, отворено за всички —ако успеете да го намерите, разбира се.

Въпреки че със сигурност е задължителна дестинация за феновете на Nintendo, в уебсайта 84 се казва, че приветства всички, които имат интерес да го посетят – независимо дали са любители на игрите или не.

В кафенето можете да видитеартефакти от времето на Хашимото с Nintendo, предмети, които той е събирал през годините, както и автографи от създателите на видеоигри, включително Шигеки Моримото, един от създателите на франчайзинг на Pokemon и един от редовните посетители на кафенето. Интересното е, че някои от изложените предмети са толкова уникални, че няма да ги намерите никъде другаде по света.

Хашимото отвори своята трапезария през 2015 г. като място за приятелите му да играят настолни игри, да ядат и пият и да обсъждат идеи за видео игри. Когато заведението се затвори по време на пандемията, това дало на собственика шанс да преосмисли концепцията на мястото и да го превърне в пространство, отворено за обществеността, с ниски цени, за да запази 84 достъпни за всички.

Адресът се разкрива само на онези, които правят резервация, но са любезно помолени да запазят тази строго секретна информация за себе си, за да могат другите да се присъединят към забавлението при намирането на мистериозния 84.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин