Новата 130-километрова пътека за разходки и колоездене в Ирландия - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Новата 130-километрова пътека за разходки и колоездене в Ирландия
Автор: Peika.bg
Новата 130-километрова пътека за разходки и колоездене в Ирландия
Снимка: wikipedia.org

Зелените пътища Ирландия са чудесен начин да видите някои от най-красивите и непокътнати части на страната и съвсем скоро получиха ново допълнение. Всички, които обичат да са на открито вече ще могат да се справят с новосъздадената живописна 130-километрова пешеходна и колоездачна алея, която минава през четири окръга.

The Royal Canal Greenway се простира по протежението на исторически 225-годишен канал и започва от Мейнут и минава през Килдър, Мийт, Уестмит и Лонгфорд. По пътя има кафенета, места за пикник и атракции, а селски и индустриални пейзажи се съчетават с подвижни полета, красиви крайморски села, работещи шлюзове и исторически забележителности. Мястото е идеално за както за разходки и джогинг, така и за велосипедисти от всички възрасти.

Новият маршрут добавя към другите популярни зелени пътища в страната, включително Waterford Greenway, който е с дължина 46 км, Great Western Greenway, 42-километрова пътека в Майо и Great South Trail, 40-километрова пътека за колоездене и разходки в Лимерик. Той също така е част от EuroVelo 2, 5000-километров „маршрут на столиците”, който минава през Ирландия, Великобритания, Холандия, Германия, Полша, Беларус и Русия.

Проектът е координиран от Waterways Ireland и позволява на хората, които се разхождат там, да се придвижват между всеки от основните градове и да се връщат с влак там, откъдето са започнали. 165-километровият самоуправляващ се Национален гладен път също пътува до голяма степен по зелената пътека, следвайки стъпките на 1490 емигранти, които вървяха от Роскомън до Дъблин в пика на глада през 1847 г.

Местните могат да изберат да завършат цялата 130-километрова пътека за едно посещение или да проучат по-кратките обособени маршрути – от 6 до 15 км - между 14-те свързващи точки за достъп и градовете. Атракциите с висок профил, свързващи се с Royal Canal Greenway, са пътеки до Carton House в Maynooth и посетителския център Corlea Trackway – един от най-големите праисторически пътища в Европа, намиращ се в Лонгфорд. Пътуващите по него могат да следят къде са пътували някога конни впрягове и да следят за скритите чудеса на дивата природа по пътя.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин