Нови правила за пътуване от и до Великобритания от 4-ти октомври - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Нови правила за пътуване от и до Великобритания от 4-ти октомври
Автор: Peika.bg
Нови правила за пътуване от и до Великобритания от 4-ти октомври

Англия ще оптимизира своите гранични правила за COVID-19 от 4-ти октомври, тъй като заменя системата на светофарите с „нова по-ясна система за пътуване“.

Местните власти обявиха нова система за международни пътувания вследствие на успешната кампания за ваксинация на Обединеното кралство. Съгласно плана настоящата система за всяка държава, която не е в червения списък, ще се счита за нискорисковаи ще бъдат одобрени пътуваният от и към нея.

Напълно ваксиниранитеидващи от страна, която не е в червения списък, вече няма да има нужда да правят PCR тест за пътуване преди заминаване, когато пътуват до Англия от понеделник, 4-ти октомври.

Всеки, който има положителен тест за COVID-19, ще трябва да се изолира и да направи PCR тест, като за него няма да има допълнителни разходи.

Правилата ще продължат да бъдат строги за пристигащите от червени страни, независимо от статуса на ваксинация. Те ще трябва да си направят PCR три теста – преди заминаване, на втория ден два и на осмия ден след пристигането си, като ще им бъде налагана карантина за 10 дни в одобрен от правителството хотел. Страните от червения списък включват Бразилия, Индонезия, Тайланд, Южна Африка, Мексико и др. Осем дестинации ще бъдат премахнати от червения списък следващата сряда, включително Египет, Бангладеш и Малайзия.

Пътниците, които не са признати за напълно ваксинирани с разрешени ваксини и сертификати съгласно международните правила за пътуване на Англия, все пак ще трябва да да си направят PCR три теста – преди заминаване, на втория ден два и на осмия ден след пристигането си, дори ако идватот нискорискова държава и да се самоизолират за 10 дни след завръщането им.

Правилата за пътуване на Англия важат за всеки на възраст над 11 години. Всички пътници ще трябва да попълнят формуляр за локация преди пътуването си.

Понастоящем няма предложени промени в правилата за пътуване в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин