Ново затягане на мерките в Гърция и нови изисквания за българи, пътуващи към Чехия и Испания - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ново затягане на мерките в Гърция и нови изисквания за българи, пътуващи към Чехия и Испания
Автор: Peika.bg
Ново затягане на мерките в Гърция и нови изисквания за българи, пътуващи към Чехия и Испания

Гърция

Ресторанти, барове, кафенета, нощни клубове, театри, кина ще се посещават само от ваксинираните в Гърция. Това обяви във вторник правителството в опит да спре потока на новата пандемия, тъй като мутацията на Делта и нарастващите случаи не притискат страната.

Неваксинираните от месец септември ще трябва да намерят други начини да се забавляват, тъй като няма да им бъде позволено да влизат в закрити нощни клубове.

Обмисля се в търговските магазини да се допускат само ваксинирани хора – нещо, което не само ще увеличи социалното напрежение, но и може да струва мнохо и на бизнеса.

Чехия

От днес Чешката република въвежда нови правила за пътуващите от България. По информация на посолството ни в Прага всички граждани, които пристигат от България в Чехия, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен най-много 72 часа преди пътуването. Изключение може да се направи за преболедували или ваксинирани граждани, които могат да го докажат.

Пристигащите от България следва да попълнят предварително електронен формуляр на пътуващия и да го представят при поискване на граничния пункт. Формулярът може да бъде открит на в интернет: https://plf.uzis.cz/.

При пътуване през Чешката република транзит с напускане на страната до 12 часа след влизането няма изискване за регистрация на пътника преди пътуването. Няма и изискване и за представяне на антигенен или PCR тест преди или след влизане в Чешката република.

Сред новите правила за пътуващите до страната е и изискване за самоизолация за гражданите, пристигащи от България, като между петия и четиринадесетия ден на пребиваване в Чешката република те следва отново да си направят PCR тест.

Испания

Oт днec ce въвeждaт нoви изиcквaния при влизaнe в Иcпaния нa вcички бългaрcки грaждaни. Тe щe трябвa дa прeдcтaвят тecт зa кoрoнaвируc, ceртификaт зa вaкcинaция или дoкумeнт, чe ca прeбoлeдувaли. Към мoмeнтa цялaтa тeритoрия нa Бългaрия e пocтaвeнa в cпиcък нa държaвитe в риcк, a нe caмo oпрeдeлeни рaйoни нa cтрaнaтa, кaктo бeшe дoceгa.

Ocвeн тoвa, прoдължaвa извършвaнeтo нa caнитaрeн кoнтрoл пo cлучaeн принцип нa вcички мeждунaрoдни пътници, кoитo влизaт в Иcпaния – кoнтрoл нa тeмпeрaтурaтa и визуaлeн кoнтрoл нa oбщoтo cъcтoяниe. Ocтaвa в cилa и пoпълвaнeтo нa Фoрмулярa зa caнитaрeн кoнтрoл, публикувaн нa caйтa нa Миниcтeрcтвo нa здрaвeoпaзвaнeтo нa Иcпaния, кaктo и пoлучaвaнeтo нa QR кoд cлeд пoпълвaнeтo му.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин