Новото място за събития в Русе – зала Булстрад Арена - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Новото място за събития в Русе – зала Булстрад Арена

Концерти на български и световни звезди в новата зала на Русе

Булстрад Арена Русе е модерно, функционално и бизнес ориентирано съоръжение за международни, национални и регионални спортни и развлекателни събития.

Залата отвори врати в края на юли 2015 г. с грандиозен концерт на Лили Иванова.

За залата

Булстрад Арена разполага с 5100 места, а по време на събития може да се ползва и теренът –както за спортни състезания (волейбол, баскетбол, хандбал, гимнастика, тенис), така и като допълнително пространство за публика с капацитет 2400 души. Уникалното е, че под основната зала са изградени две мултифункционални зали, които могат да бъдат ползвани за тренировки или други събития.

38276

Залата разполага с барове и заведения, седем луксозни VIP ложи, пресцентър и паркинг за 1100 автомобила. Булстрад Арена има изключителна акустика. Благодарение на амфитеатралния си дизайн, както и на факта, че това е първата зала в България с инсталирани на покрива акустични панели, звукът в нея е винаги безупречен.

Какво се случва в зала Булстрад Арена

13 септември – Nazareth на Green Rock Fest Ruse – вход свободен.

38273

Над 5000 фенове на рок музиката изпълниха зала “Булстрад Арена” и се насладиха на изпълненията на легендарната група „Назарет“ по време провелия се Green Rock Fest 2015. В продължение на час и половина рокаджиите дадоха най-доброто от себе си и подариха на русенската публика най-големите си хитове, след което бяха извикани и на бис. Феновете на рока присъстваха на концерт на легендите от Nazareth, като преди тях на сцената забиха и 5 млади рок групи.  

Предстоящи събития в зала Булстрад Арена

18 септември – Концерт на Йълдъз Ибрахимова и Ибряма със своя проект"Джаз фолк класик". Колоритните Йълдъз Ибрахимова и Иво Папазов – Ибряма, в компанията на една от най-старите филхармонии в България – “Проф. Димитър Ненов” - Разград, ще представят съчетание на стилове – джаз, фолклор, етно, класическа и симфонична музика. Джаз певицата Йълдъз Ибрахимова и кларинетистът Ибряма, страхотният оркестър „Тракия“ с ръководител Нешко Нешев и разградската филхармония обещават да доставят на публиката изключително емоционално преживяване. След Русе проектът ще бъде представен в Зала 1 на НДК в София, а вече е обявена дата за гостуване и в един от най-авторитетните културни центрове в световен мащаб - „Зурлу център“ в Истанбул през октомври.

38275

4 октомври – "Lord of the Dance: Dangerous Games" – новият спектакъл на Майкъл Флетли.Чуйте невероятното изпълнение на солистите и танцьори от трупата, музиката, ефектите и фантастичните елементи.

24 ноември - ‘PIAF! Le Spectale’. 100-годишнината от рождението на емблематичната френска изпълнителка Едит Пиаф ще бъде отбелязана в Русе с проекта ‘PIAF! Le Spectale’ в изпълнение на френската певица Ан Карер. Тя не само ще изпълни най-великите песни на Едит Пиаф, но с невероятния си глас и в компанията на своя оркестър, на фона на тематични декори и прожекции, ще заведе зрителите на незабравимо пътешествие по парижките улици в епохата на Пиаф.

27 ноември – Гласовете на Италия „Белканто“. В края на ноември в Русе пристигат 12-те най-талантливи ученици от Фондацията на Лучано Павароти, които неведнъж са вдигали на крака публиката в Париж, Брюксел, Амстердам, Ню Йорк. Гласовете на Италия „Белканто“ е поредният проект на виртуоза Франко Драгоне. Проектът отдава почит на един от най-великите творци – незабравимия Лучано Павароти.

38272

4 декември – представление на Националния балет на Грузия „Сухишвили“. Балетът ще изиграе незабравимо двучасово представление. През 1967 г. “Сухишвили” поставят рекорд в “Ла Скала”, който остава прецедент в историята на залата – публиката извиква танцьорите на бис цели 14 пъти. През 1988 г. танцовата програма на формацията пък е обявена за най-доброто шоу на Бродуей. В „Сухишвили“ танцуват 70 мъже и жени, на възраст от 20 до 70 години. Оркестърът е от 10 души, а ансамбълът разполага с 600 автентични грузински костюма – ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни. Запазената марка на „летящите грузинци” - сабите и ножовете, са изработени от стари грузински майстори.

20 декември – Горан Брегович и "Оркестър за сватби и погребения". В навечерието на Коледа настроението в Русе ще бъде приповдигнато, благодарение на култовия "Оркестър за сватби и погребения" и Кръстника на балканската музика – Горан Брегович. На 20декември те ще изнесат концерт, в който ще чуете както досегашните познати парчета, така и песни от последния му албум Champagne for Gypsies.

*

Кампанията "Месец на Русе" се реализира по инициатива на Община Русе и Общинска фондация "Русе-град на свободния дух", със съдействието на "Булмаркет ДМ" ООД-Русе.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин